Gradovi i općine 01.07.2016. 12:07. Zadnja izmjena: 01.07.2016. 12:10.

Uložilo se mnogo

Održan zbor mještana Slemenica, žele svjetlosnu signalizaciju na pješačkom prijelazu

U Slemenicama - najmanjem čakovečkom prigradskom naselju u srijedu je održan zbor mještana. Obraćajući se 20 nazočnih mještana gradonačelnik Stjepan Kovač ocijenio je da se u dosadašnjem mandatu aktualne vlasti u mjesto uložilo mnogo. Nastavljeno je uređenje društvenog doma, izgradnja  kanalizacijske mreže, sanirani su kanali za odvodnju oborinskih voda, a nakon što se završi kanalizacija u dužini od tri kilometra (prema planu do 1. prosinca) uz glavnu prometnicu te s vremenom i na cestama prema Krištanovcu, odnosno Zasadbregu, uredit će se i pješačko biciklističke staze.

Mještani su zatražili i postavljanje svjetlosne signalizacije na pješački prijelaz na glavnoj cesti te je dogovoreno da se pošalje dopis Hrvatskim cestama. Požalili su se i na neodržavanje odvodnih kanala uz tu prometnicu, za što će se također kontaktirati Hrvatske ceste.

Kad je riječ o društvenom domu koji je, kako je rečeno, prevelik za društvene potrebe mještana, Kovač je napomenuo da postoji nekoliko prijedloga kako iskoristiti taj velik objekt, no ujedno poručio kako se o namjeni ponajprije trebaju izjasniti mještani.