Gradovi i općine 02.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

ODRŽANA AKCIJA „MANJE ORUŽJA MANJE TRAGEDIJA“

U Prelogu je u utorak informativnim punktom za građane nastavljena preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ koja se uspješno provodi već dugi niz godina sa ciljem da građane potakne na dragovoljnu predaju oružja i eksplozivnih tvari. Ovaj je info punkt proveden u suradnji sa Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Prelog, te Udrugom hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, ogranak Prelog. 

 

Na njemu su policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, te kontakt policajac Policijske postaje Prelog, informirali građane o opasnosti od posjedovanja oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava i podijelili im promotivne materijale novog vizualnog izgleda „Izbaci uljeza“, koji sadrže informacije o dragovoljnoj predaji oružja i streljiva.

 

Naime, građani i nadalje mogu, bez ikakvih sankcija i anonimno, dragovoljno predati sve vrste oružja ili eksplozivnih sredstava na način da o tome obavijeste Policijsku upravu međimursku čija će stručna osoba doći i na siguran način preuzeti ih. Neki od njih iskoristili su ovu priliku i predali takva sredstva. Od građana je na punktu prikupljeno 263 komada puščanog streljiva cal. 7,62 mm, 4 komada puščanog streljiva cal. 7,9 mm i 1 spremnik streljiva za automatsku pušku.

Izvor: 3101