Gradovi i općine 19.02.2018. 14:29. Zadnja izmjena: 19.02.2018. 14:29.

Potrebna adaptacija

OGORČENI MJEŠTANI ZASADBREGA - Zar se dućan ne može urediti?

- Pogledajte na što ovaj naš dućan liči. Krovište bi trebalo zamijeniti, daske su već trule, a prozori i vrata prastari. Redovito vodimo računa o uređenju, brinemo o okolišu, nedavno smo uredili autobusno stajalište, žene su zasadile otoke s cvijećem. Badava sve, kad u centru naselja imamo ovakvu zgradu, rekao nam je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Zasadbrega Anđelko Kovačić. Objekt u kojem se nalazi jedini dućan u naselju napravljena je 80-ih godina prošlog stoljeća samodoprinosom mještana. 

IZIGRANI

Najprije je dan u najam bivšem Trgocentru, da bi kasnije na istom mjestu svoju poslovnicu otvorio trgovački lanac METSS. Anđelko Kovačić u to vrijeme preuzeo je dužnost predsjednika mjesnog odbora te s novim najmoprimcem pokušao dogovoriti cijenu najma. Neugodno se iznenadio otkrivši da su mještani Zasadbrega izigrani.  - Tad sam saznao da su bivši lokalni čelnici tadašnje Mjesne zajednice napravili anekse ugovora prema kojima su i zgrada i zemljište na kojem se ona nalazi besplatno dani na korištenje. Pravno ništa ne možemo učiniti jer praktički ništa nije naše, požalio se Kovačić.

Pomirili su se, kaže, što nemaju pravo na najamninu za korištenje zgrade koju su vlastitim sredstvima podigli, no željeli bi da zgrada prestane biti ruglo mjesta. 
- U objekt ništa nije uloženo otkako je napravljen. Jedino što želimo je imati normalan, lijep dućan kao i sva druga naselja. Stalno nam samo obećavaju da će prodavaonica biti preuređena. Prema zadnjim obećanjima to se trebalo dogoditi u proljeće 2017. godine. Drugo proljeće je već pred vratima, a od obećanja ništa, kaže Kovačić. 

Ne znamo kad će adaptacija

Upit o preuređenju METSS-ove poslovnice u Zasadbregu proslijedili smo njihovoj upravi. Rukovoditelj sektora trgovine Josip Slonja rekao je da METSS na spomenutoj lokaciji djeluje u svojstvu najmoprimca u objektu u vlasništvu Čakovečkih mlinova. 
- Čakovečki mlinovi su ujedno i vlasnik METSS-a pa takve investicije provodimo zajednički. Godine 2017. izvršena su mjerenja i napravljene idejne skice budućeg uređenja.  Pošto je tek početak godine još uvijek ne postoje detaljni planovi investicija za 2018., pa ovog trenutka ne možemo dati precizan odgovor kad će se adaptacija izvršiti, piše u odgovoru.