Gradovi i općine 11.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

OKRUGLI VRH: Sljedeće godine sanacija ulica

Okrugli Vrh prije nekoliko je tjedana bio domaćin igara Četiri brega. Područje sportskog centra Močvara taj je dan ugostilo više od 100 sudionika - nekoliko dana kasnije, to mjesto bilo je prava močvara. Poplavna voda koja je potpuno okružila objekt pogodila je još neke dijelove mjesta. Kako spriječiti takve situacije i koji su planovi sela, ispričala nam je Vesna Krnjak, predsjednica Vijeća mjesnog odbora Okruglog Vrha.

- Izgradnja sportskog centra Močvara bio je jedan od većih projekata. Uređeni su igralište i objekt, pošljunčan prilazni put te izvedeni radovi na terasi i dimnjaku. Zahvalni smo načelniku Općine Sv. Juraj na Bregu Anđelku Nagrajsaloviću na izdvajanju proračunskog novca. Ipak, trebalo bi učiniti nešto kako ne bi došlo do toga da u slučaju većih kiša ni u gumenim čizmama nije moguće prići objektu, rekla je Vesna Krnjak.

Osim saniranja ovog problema, u mjestu postoji još nekoliko projekata koji čekaju na svoj red.

- Sljedeće godine započet će projekt sanacije nekoliko prometnica: prema Vučetincu i ceste prema sportskom centru. Osim toga, trebalo bi rekonstruirati niskonaponsku mrežu, a ove godine započet će i izgradnja kanalizacijske mreže. Zadovoljni smo stanjem u mjestu, a nedavno održane igre Četiri brega ponovo su pokazale da nam u ovim vremenima ne manjka ni zabave, zaključila je Krnjak. (G. Lipić)

Izvor: 3098