Gradovi i općine 09.12.2018. 10:34. Zadnja izmjena: 09.12.2018. 10:34.

Sa sjednice

Općina Gornji Mihaljevec: Koliko će dobiti umirovljenici?

Umirovljenici s prebivalištem na području općine Gornji Mihaljevec koji imaju mirovinu manju od 2.000 kuna mogu dobiti jednokratnu novačnu pomoć u iznosu od 200 kuna. Odluka je donesena na sjednici Općinskog vijeća koja je održana u četvrtak, 29. studenog. U jedinstvenom upravnom odjelu Općine potrebno je podnijeti molbu uz koju se prilažu kopija osobne iskaznice, broj tekućeg računa i odrezak od posljednje mirovine. Rok za predavanje molbe počeo je teči u ponedjeljak, 3. prosinca i traje do petka, 21. prosinca.

Kako bi se barem pokušalo spriječiti zloupotrebe, budući da ne postoje registri primatelja stranih mirovina, na zahtjevu za dodjelu pomoći bit će klauzula. - Umirovljenici će svojim potpisom i moralnom odgovornošću jamčiti da primaju samo jednu mirovinu - pojasnio je načelnik Goran Lovrec. Nije zabranjeno primati dvije ili više mirovina, no, njihov zbroj ne smije prelaziti 2.000 kuna. 

- Umirovljenici ionako sami među sobom dobro znaju tko ima kakvu mirovinu i odakle je dobiva - dodao je Robert Kos, predsjednik Općinskog vijeća.