Gradovi i općine 26.11.2019. 08:32. Zadnja izmjena: 26.11.2019. 08:33.

Svečana sjednica u Preseki

Općina Gornji Mihaljevec proslavila je općinski dan i dan svoje zaštitnice

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u obnovljenom Domu kulture u Preseki, Općina Gornji Mihaljevec proslavila je općinski dan i dan svoje zaštitnice – blagdan Svete Katarine, koji se obilježava 25. studenog.

Na aktivnosti Općinskog vijeća proteklih godinu dana podsjetio je predsjednik Vijeća Robert Kos koji je zahvalio vijećnicima na konstruktivnom i kvalitetnom radu istaknuvši da su brojni vijećnici aktivni i u općinskim udrugama te pridonose razvoju Općine na više razina. Posebno zadovoljstvo iskazao je činjenicom da je svečana sjednica po prvi puta u povijesti postojanja općine održana izvan Gornjeg Mihaljevca: „Dom kulture u Preseki obnovljen je prvenstveno zahvaljujući mještanima koji su nas podsjetili da se u zajedništvu i kroz druženje može izgraditi puno.“

U 2019. godini općinsko vodstvo donijelo je mnoge važne odluke čiji će se rezultati vidjeti u godinama koje slijede, istaknuo je načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec. „Realizirani su mnogi projekti, završen je “Tupkovečki ipsilon”, proširuju se kapaciteti dječjeg vrtića, energetski se obnavljaju društveni domovi, uređuje se infrastruktura, a očekuje se i početak najvažnijeg općinskog projekta, izgradnje sportske dvorane i dogradnje škole.“, kazao je načelnik Lovrec dodavši da će zbog izgradnje nove dvorane, dogradnje škole i planirane izgradnje kanalizacije u naseljima, 2020. godina biti prekretnica za Općinu.

Dom kulture u Preseki bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a svečanoj sjednici odazvali su se i župan Međimurske županije Matija Posavec te načelnici susjednih općina Selnice, Svetog Juraja na Bregu i Štrigove Ervin Vičević, Anđelko Nagrajsalović i Stanislav Rebernik.

Župan Matija Posavec čestitao je Dan Općine svim mještanima Gornjeg Mihaljevca te je poručio da će Međimurska županija i dalje podržati općinske planove, kao i najveći projekt za Općinu, izgradnju školske dvorane: „Općina Gornji Mihaljevec ima bogatstvo udruga koje svojom dugotrajnošću i aktivnim radom njeguju kulturu, sport i održavaju duh općine živim, a iz godine u godinu pratimo uspjehe vaših učenika i mladih te je upravo zbog njih potrebno realizirati zacrtane planove.“

Prekrasnim glasom, Presečanka Valentina Zadravec oduševila je brojne uzvanike, a svoj talent pokazale su i članice novoosnovane Udruge „Luna“, prva generacija mažoretkinja Općine Gornji Mihaljevec. Za svoj uspjeh i trud nagrađeni su učenici Tara Kos, Dorotea Podvez, Larisa Zeman, Lucija Mesarić, Leon Kuzma, Danijel Pilaj, Lea Zadravec, Luka Zadravec, Mateja Jakopić, Luka Kralj, Anamarija Knezić, Tena Tomašić, Tina Gregorinčić, Filip Pilaj, Lara Polanec te Hana Tomašić. Anici Puklavec uručena je zahvalnica za dugogodišnji doprinos Općini, a po prvi puta dodijeljene su općinske plakete i to: Luki Novaku za izvanredne sportske rezultate, Danici Gašparec za glazbeno djelovanje, Podružnici umirovljenika općine Gornji Mihaljevec za dugogodišnje djelovanje te Nogometnom klub Dubrovčan i Nogometnom klub Bratstvo Preseka za dugogodišnji rad i doprinos boljitku Općine.