Gradovi i općine 22.06.2019. 09:10. Zadnja izmjena: 22.06.2019. 09:10.

Dodjela priznanja

OPĆINA NEDELIŠĆE: Priznanja uspješnim učenicima i jednom docentu

Općina Nedelišće na svečanoj sjednici Općinskog vijeća čestitala je učenicima koji su ostvarili iznimne rezultate, uručivši im priznanja. Robotičari Udruge žena Slakovec pod vodstvom Mateje Šafarić Novak natječu se u Croatian Makers ligi i u lipnju prošle godine osvojili su drugo mjesto u Međimurju s mlađom te peto sa starijom dobnom skupinom.

Priznanje je zaslužila i Dječja folklorna skupina Područne škole Dunjkovec koju vodi Višnja Špicar. Svake godine mališani obrade jedan splet međimurskih plesova i kola te ih izvode na školskim priredbama i raznim susretima. Isto tako, zamijećeni su odlični nastupi Tamburaškog sastava Romske duše Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec. Romske duše su Karlo Lesar i Renato Oršoš, a pod vodstvom Gabrijela Kovačića dječaci su osvojili prvo mjesto na Festivalu dječjeg stvaralaštva RH u kategoriji mladih autora! Lea Ceilinger, sedmašica Osnovne škole Nedelišće, osvojila je županijsko i bila treća na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika pod vodstvom Tamare Lajtman. I na koncu, Tia Srnec, također sedmašica OŠ Nedelišće, plasirala se na Međunarodnu jezičnu olimpijadu iz engleskog jezika - HIPPO. U Italiji je, u konkurenciji od više od stotinu natjecatelja, osvojila 20. mjesto. Mentorica joj je Ivana Sokač.

Ujedno, priznanje je dodijeljeno i Marku Bratkoviću za izvrsne rezultate u znanstvenom radu i zapaženom društvenom djelovanju. Bratković je nastavnik hrvatskog i latinskog jezika te pravnik. Filozofski i Pravni fakultet u Zagrebu zavšio je s najvišim ocjenama, a lani je obranio doktorski rad. Docent je te član Znanstvenog vijeća HAZU-a.