Gradovi i općine 07.05.2018. 06:46. Zadnja izmjena: 07.05.2018. 06:47.

Svečana sjednica

Općina Selnica: Sportski turizam moraju pratiti smještajni kapaciteti

Svečanom sjednicom održanom 25. travnja u selničkoj staroj školi mještani općine Selnica proslavili su svoj dan. Na centralnoj svečanosti povodom blagdana sv. Marka, zaštitnika župe i općine, vodeći ljudi upoznali su prisutne s projektima provedenim unazad godinu dana. Tezu o povećanju investicija potkrepljuje asfaltiranje ulice Zagrebački breg, prostora između društvenog doma i crkve, otvorenje društvenog doma u Praporčanu te uređenje selničkog društvenog doma na kojem je zamijenjeno krovište, postavljena nadstrešnica i nova fasada, a u planu je rekonstrukcija sanitarnog čvora i uvođenje grijanja. Dotaknuta je i tema sudskog spora Općine Selnica i Geodetskog zavoda Split koji je ovih dana dobio epilog, i to na štetu Općine koja je – prema nepravomoćnoj presudi - dužna platiti oko šest milijuna kuna. No, svjetla točka razvoja svakako je selnički ribnjak uz koji je napravljena ribička staza. Selnica će zahvaljujući tome postati domaćin prvoligaških natjecanja te ugostiti brojne sportaše iz Hrvatske i inozemstva. No, nedostaje smještanih kapaciteta, spomenuto je na sjednici.

Predsjednik Općinskog vijeća Selnice Branko Perčić završio je govor čestitavši svim mještanima i mještankama općine Markovo.

Dodijeljene su nagrade najzaslužnijim mještanima. Povelja o Plaketi Općine Selnica uručena je Školi nogometa sveti Marko za poticanje mladih na bavljenje sportskim aktivnostima, Obiteljskom-poljoprivrednom gospodarstvu Ilijaš koje je primjer uspješnog poslovanja te tvrtki Alpro Šardi za gospodarski razvoj i smanjenje nezaposlenosti na području općine. Zahvalnica je posthumno dodijeljena Josipu Debelcu, ključnoj osobi u razvoju sporta u Selnici, dok je za razvoj boćarstva i podizanje kvaliteta života starijih osoba priznanje primio Ivan Sklepić.

Selničaninu Josipu Munđaru koji je dobrovoljno darovao krv čak 150 puta uručena je nagrada od 2.000 kuna.