Gradovi i općine 21.03.2017. 07:54.

Za urede ili nešto drugo?

Općina Štrigova kupuje poslovni prostor METSS-a br.42 u centru Štrigove

Budući da se samposluživanje METSS-a br. 42 iz sadašnjeg prostora u centru Štrigove seli u veći, koji je u gradnji, a poslovni je prostor izložen prodaji, Općinsko vijeće Općine Štrigova donijelo je odluku da tu potencijalno atraktivnu nekretninu otkupi. Otkup tog poslovnog prostora predložili su vijeću načelnik Stanislav Rebernik i njegov zamjenik Zdravko Sabolčec, u uvjerenju da je prostor procijenjen knjigovodstveno na 300.000 kuna nešto što bi, s obzirom na općinske potrebe, te potencijalne višestruke mogućnosti korištenja, šteta bilo propustiti kao priliku.

Jedna od mogućih namjena je i preseljenje općinskih ureda u taj prostor, jer sadašnji uredi su (zakonski gledano) nepristupačni osobama s otežanim kretanjem i starijim teško pokretnim osobama i invalidima, a dovođenje u zakonski prihvatljivo stanje pristupačnosti tih ureda također bi iziskivalo veliki trošak.

Vijećnici su prihvatili argumentaciju načelnika i njegovog zamjenika (uz samo jedan glas "protiv"), pa je s tvrtkom METSS već sklopljen i predugovor, a u realizaciju odluke se može krenuti s preseljenjem samoposluživanja u novi prostor, najavljeno je – na proljeće ove godine.