Gradovi i općine 10.04.2017. 07:15.

Pomoć obrazovanju

Općina Sveti Martin na Muri: Sedamnaest studenata potpisalo ugovore

U vijećnici Općine Sveti Martin na Muri nedavno je sedamnaestero je studenata s područja općine potpisalo ugovor o stipendiranju za 2017. godinu.

Općina će u 2017. godini izravno podržati svoje studente s trinaest redovnih stipendija i četiri jednokratne, a načelnik Franjo Makovec i njegova zamjenica Petra Novinščak uz čestitke na postignutim akademskim rezultatima pozvali su ih i da se oslone na općinske razvojne planove, te nastoje svoj život planirati u rodnom kraju gdje mogu primijeniti svoje stečeno znanje i kvalifikacije. Općinske stipendije dodjeljuju se od 2013. godine, ne samo kao simbolična podrška i ulaganje u obrazovanje mladih, već i poruka da se s njima u njihovom domicilu računa.

U deset mjeseci akademske godine stipendije su za studij u Čakovcu i Varaždinu po 300 kuna mjesečno, za studij u drugim gradovima Hrvatske po 400 kuna, za inozemstvo po 500 kuna, a jednokratne su stipendije visine 1.000 kuna.

Ove akademske godine općinske će redovne stipendije primati Valentina Novinščak, Anamarija Podgorelec, Edita Ružman, Tanja Ružman, Simon Sobočan, Lovro Kočila, Karlo Stojko, Martina Karlovčec, Leon Rešetar, Matija Jambrović, Valentina Kraljić, Ivana Bogdan i Nina Petermanec, a jednokratne su dobili Lucija Šilec, Jan Kočila, Petra Baumgartner i Jura Jurović. U općinskom proračunu za isplatu stipendija osigurano je 59.000 kuna.