Gradovi i općine 09.06.2018. 08:46. Zadnja izmjena: 09.06.2018. 08:47.

Sveta Marija

Općinska priznanja više se neće dijeliti 'šakom i kapom'

Na više sjednica Općinskog vijeća Svete Marije unatrag godinu dana spominjala se potreba da se promijeni odluka o javnim priznanjima općine. Na zadnjoj sjednici to je i učinjeno. Prema dosadašnjoj odluci dobitnici priznanja mogli su se predlagati i usmeno, na samoj sjednici Vijeća što su vijećnici objeručke prihvaćali. Tako se događalo da je Općina redovito dijelila pregršt priznanja, kako je rečeno – svima i svakome.

Novom odlukom prijedloge će, građani, udruge, stranke, vjerske zajednice kao i sami vijećnici ili Općinsko vijeće u cjelini, morati u pisanom obliku dostaviti posebnom povjerenstvu u čijem su sastavu Dražen Šulj (predsjednik Vijeća), Andreas Lisjak (predsjednik Vijeća mjesnog odbora Sveta Marija), Ružica Mustač, Miljenka Setnik i Nada Levačić.

Povjerenstvo će utvrditi kandidate, dok će konačnu odluku o dobitnicima i dalje donositi Općinsko vijeće. Javna priznanja općine Sveta Marija su – Počasni građanin, Plaketa Općine, Priznanje Općine i Zahvalnica Općine. Priznanja se dodjeljuju na Dan općine – 15. kolovoza.