Gradovi i općine 20.10.2019. 09:40. Zadnja izmjena: 20.10.2019. 09:41.

Aktualni sat

Općinsko vijeće Sveti Juraj na Bregu: Kako stati na kraj problemima?

Glavna tema aktualnog sata zadnje sjednice Općinskog vijeća Svetog Jurja na Bregu bila je uređenje naselja.

Otvorio ga je Kristijan Zelić (HNS) s dva pitanja.  - Zašto komunalni redar ne poštuje zakon o zaštiti osobnih podataka? Nije se jednom dogodio slučaj da su ljudi dojavili probleme, a on razotkrije dojavitelja. To je protivno zakonu i ne smije se raditi. Osim toga, zanima me šalju li se opomene vlasnicima parcela uz prometnicu koji imaju zasađeno grmlje, ukrasno drveće ili šumu te granje smanjuje vidljivost vozačima? Često autobus mora preći na drugu prometnu traku kako bi to izbjegao, komentirao je Zelić. Načelnik Anđelko Nagrajsalović opovrgnuo je navode da komunalni redar razotkriva identitet prijavitelja te se osvrnuo na činjenicu da je većina prijava neosnovana jer se u pozadini kriju narušeni međuljudski i međususjedski odnosi. 

- Za parcele uz prometnicu kupili smo malu motornu pilu na štilu i javni radovi to porezuju. Tamo gdje je takva situacija često žive starije osobe kojima nema smisla pisati kazne. Naš koncesionar koji odvozi otpad vozi svim ulicama i često nas upozorava na takve slučajeve, a isto pozivam i vas da prijavite. Firma koja je zadužena za održavanje javnih površina najavila je kupnju pile koja će omogućiti košnju pod kutem od 90 stupnjeva od ravnine ceste te ćemo u ugovor o održavanju prometnica i to uključiti, dodao je Nagrajsalović. 

Bilo je riječi o problematici vezanoj uz groblje: - Predlažem da se zaposli jedan radnik za stalno koji bi vodio računa o groblju i bio zamjenik grobara, mišljenja je Antun Guterman. Na tu je ideju svetojurjevski načelnik poručio da Općina Sveti Juraj na Bregu, kao i nekolicina drugih, razmišlja o osnivanju zajedničkog komunalnog poduzeća koje bi djelovalo na području više općina.