Gradovi i općine 19.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

NAGRAJSALOVIĆ: DOSTA JE TOGA ZA RAZMATRANJE U PIRAMIDI

OPĆINSKO VIJEĆE SVETOG JURJA NA BREGU

Vijećnik Općine Sveti Juraj na Bregu Mladen Novak (SDP) na posljednjoj sjednici postavio je pitanje vezano uz tvrtku Piramida u Lopatincu. Referirao se na prilog o problematici te tvrtke objavljen u našim novinama te pitao koje su namjere u definiranju Prostornog plana, što direktor Piramide Dragutin Belec smatra gorućim pitanjem u rješavanju problema s kojima se suočava u proizvodnji.
Načelnik Anđelko Nagrajsalović vijećnike je ugrubo upoznao s detaljima razgovora koji je s potpredsjednikom Vijeća Milanom Zanjkom vodio u Piramidi.
- Bili smo kod direktora Beleca koji je Općini već predao zahtjev za izmjenu Prostornog plana, no i zbog drugih potreba za izmjenama Plana, to će tek biti predmet razmatranja. Njegov projektant uputio nas je u potrebe za zemljištem i proširenjem pogona, međutim, budući da firma naoko loše izgleda, nama je teško njegov zahtjev uopće razmatrati, pa smo ponajprije skrenuli pažnju da mora poraditi na vanjskom izgledu objekta - rekao je A. Nagrajsalović.
Vijećnica Dragica Vugrinec (HNS) osvrnula se na buku koja dolazi iz Piramide i navodnu nemoć građevinskog inspektora:
- Oni u 11 sati noću dižu buku s profilima koje izrađuju. U ponoć se okrenete u krevetu od buke. Piramida nema ni uporabnu dozvolu, a građevinski inspektor ne može ništa jer ga Belec otjera kad dođe.
- Još jedno pitanje koje se postavlja oko Piramide su zaposlenici. Ima tu još stvari za razmatranje - rekao je načelnik i time dao do znanja da će se o ovoj problematici još govoriti.

A. Ličanin

Izvor: 2847