Gradovi i općine 23.03.2020. 08:13. Zadnja izmjena: 23.03.2020. 08:20.

Grad Čakovec

Operativne snage Civilne zaštite: Počela kontrola pridržavanja mjera sprječavanja širenja virusa

Prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulici i drugim javnim mjestima, Stožer civilne zaštite Grada Čakovca formirao je operativne snage koje će obilaziti grad i građane upozoravati da ostanu u svojim domovima.

U operativnim snagama bit će članovi policije i Dobrovoljnih vatrogasnih društava, Hrvatske gorske službe spašavanja uz potporu gradskih službi, odnosno komunalnih i prometnih redara građane koje zateknu na ulicama u većim skupinama, upozoravat će na pridržavanje donesenih mjera. Onima koji se ogluše na upozorenje, slijedi novčana kazna.

Pripadnici Civilne zaštite i operativnih snaga prilikom postupanja moraju biti u službenim odorama ili sa vidno istaknutim obilježjima Civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite Grada Čakovca upozorava građane da ostanu u svojim kućama, te da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova. Prema odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske mjere strogog ograničenja kretanja traju 30 dana.