Gradovi i općine 14.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Opijanje na javnom mjestu

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec su tijekom noći s 12. na 13. srpnja (subota/nedjelja), u vremenu od 23 do 2 sata, na području grada Čakovca proveli kontrole u cilju suzbijanja pijančevanja na javnom mjestu i kršenja odredbi Obiteljskog zakona o ograničenju kretanja osoba mlađih od 16 godina nakon 23 sata.
Kontrole su provedene na tržnom prostoru u ulici Stjepana Radića, dvorištu iza Pučkog učilišta, parku između stambenih zgrada u Strossmayerovoj ulici, gradskoj tržnici i Uskoj ulici, parku Perivoj Zrinskih, te prostoru kod Ekonomske i trgovačke škole, Gimnazije i Gospodarske škole.
Na tim su mjestima zatečene 42 osobe, od čega je za 29 utvrđeno da su pijančevanjem na javnom mjestu prekršile Odluku Grada Čakovca o uređenju i održavanju naselja. Od toga su 23 bile maloljetne, u dobi od 15 do 17 godina. Svim osobama koje su zatečene u prekršaju izdano je upozorenje i o tome će se obavijestiti Odjel komunalnog redarstva Grada Čakovca, kako bi se prema njima primijenile odredbe spomenute gradske odluke.
Bez nadzora roditelja ili druge odrasle osobe od njihovog povjerenja nakon 23 sata, suprotno odredbama Obiteljskog zakona, zatečene su tri osobe koje su dovezene u Policijsku upravu međimursku, gdje su ih preuzeli njihovi roditelji.
Broj maloljetnika koji su zatečeni u konzumiranju alkoholnih pića na javnom mjestu svakako je povod da ponovo apeliramo na roditelje neka vode brigu o tome gdje im djeca izlaze, sa kime i kako se na tim mjestima ponašaju, a osobito što pri tome konzumiraju. Preporučamo im da povremeno obiđu mjesta na koja im djeca izlaze i sami se uvjere kako se ponašaju.
O svemu je izvjestila PU međimurska.

Izvor: 3090