Gradovi i općine 01.10.2018. 08:59. Zadnja izmjena: 01.10.2018. 09:01.

Zadar

Osam ekipa iz Međimurja na državnom natjecanju vatrogasne mladeži

U subotu je u Zadru održano 13. Državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske. Od 124 ekipe iz Hrvatske, te ekipa iz Slovenije, Austrije i Mađarske, natjecatelji iz Međimurja bili su najbrojniji i osvojili najbolje rezultate u Hrvatskoj.

Međimurska županija tako je imala 8 ekipa s 80 natjecatelja, a od prva tri osvojena mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, polovica svih pehara stiže u Međimurje.

U kategoriji žena od 50 natjecateljskih ekipa iz cijele Hrvatske, 2. mjesto osvojile su vatrogaskinje DVD-a ŠANDOROVEC , 5. mjesto DVD GARDINOVEC, 11. mjesto DVD SVETA MARIJA, i 39. mjesto DVD MAČKOVEC.

U kategoriji muških, od 57 natjecateljskih ekipa, 2. mjesto DVD KRIŠTANOVEC, 3. mjesto DVD GARDINOVEC, 4. mjesto DVD PALINOVEC i 44. mjesto DVD SAVSKA VES.

Veliki su i značajni ovo rezultati za vatrogasnu mladež, ali i dobru organizaciju Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Iako smo najmanja županija, imamo najviše vatrogasaca po glavi stanovnika, a naša su budućnost dvije tisuće mladeži diljem Međimurja. Prema, zasad neslužbenim rezultatima, ekipa Šandorovca predstavljat će Hrvatsku na maloj vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj.

Čestitke svim mladim vatrogaskinjama i vatrogascima te njihovim mentorima koji su ih predano, odgovorno i energično pripremali za natjecanja, a to su: Hrvoje Novaković, Nikola Strahija, Saša Lehkec, Dair Mrazović, Gabrijela Jakupek, Karla Črep, Darija Nemec i Ivan Petar Srpak. 

Podršku mladim međimurskim vatrogascima, uz više stotina navijača koji su organizirano stigli iz Međimurja, dali su brojni predsjednici i tajnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava, načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, počasni predsjednik VZ MŽ Zlatko Orsag i župan Međimurske županije Matija Posavec.