Gradovi i općine 26.11.2020. 17:04. Zadnja izmjena: 26.11.2020. 17:05.

Završena obnova

Osnovna škola Goričan postala je energetski učinkovit objekt

Nedavnoje i u Goričanu obilježen završetak projekta energetske obnove tamošnje Osnovne škole, ukupno vrijedan 3,394.011 kuna. Prema riječima voditeljice projekta Leonarde Tarandek rekonstruirana je fasada, zamijenjena stolarija i kompletna rasvjeta te su ugrađena dva nova plinska kondenzacijska kotla čime je zgrada svrstana u visok eneretski razred. Ravnatelj Zlatko Varošanec napomenuo je da spomenuto predstavlja veliku uštedu te zahvalio županu Matiji Posavcu  što im je omogućen rad u toplijem i ugodnijem prostoru. U sličnom je tonu nastavio i goričanski načelnik Mario Moharić podsjetivši i na projekt sportske dvorane te na rekonstrukciju cestovnog čvorišta na što je, kako je istaknuo, također izravno utjecao župan.

- To su investicije koje nadilaze naše planove i očekivanja, pa promišljamo koju nagradu dati županu, jer ove koje imamo su premale, prokomentirao je Moharić.

Župan Matija Posavec poručio je da je energetska obnova ove ustanove logičan nastavak ulaganja u kvalitetno obrazovanje, nakon što je prošle godine završena i otvorena dugoočekivana školska sportska dvorana.

Osnovnu školu Goričan inače pohađa 160 učenika u 12 razrednih odjela, a ustanova zapošljava 34 djelatnika.