Gradovi i općine 13.12.2018. 08:22. Zadnja izmjena: 13.12.2018. 08:24.

Turizam

Otvorena Međimurska palača turizma, novo sjedište Turističke zajednice Međimurske županije

Ministar turizma Gari Cappeli i župan Međimurske županije Matija Posavec svečano su otvorili Međimursku palaču turizma, novo sjedište Turističke zajednice Međimurske županije, centar za posjetitelje, a uskoro i suvremeno odmorište za cikloturiste.

Prostor nekadašnje stražarnice u okviru prekograničnog programa INTERREG V A Mađarska-Hrvatska kroz projekt Attractour pretvoren je u središnje mjesto susreta tradicionalnog i suvremenog, kulture i turizma, stanovnika grada i turista, objekt koji će zasigurno promijeniti i odnos građana prema prostorima bivše vojarne u kojima je smješten.

Međimurska palača turizma posjetiteljima može ponuditi svu raskoš i bogatstvo međimurske turističke ponude, sve što Međimurje i Međimurci uz toplu kajkavsku riječ mogu pružiti posjetiteljima. Ovakav objekt jamstvo je turističkog, ali i gospodarskog rasta i razvoja. U 2018. godini kroz našu županiju u tranzitu je prošlo više od 4 milijuna turista na putu prema Jadranu i ostvareno je 16% više noćenja nego prošle godine što nije slučajnost već rezultat gotovo dvadesetogodišnjeg zajedničkog rada turističke zajednice, Međimurske županije, gradova, općina i institucija te jasne vizije i strategije, kazao je voditelj TZ MŽ Rudi Grula.

Župan Posavec i ministar Cappelli simboličnom predajom ključa voditelju TZ Međimurske županije Rudiju Gruli svečano su otvorili Međimursku palaču turizma.

U rekonstrukciju i opremanje Međimurske palače turizma uloženo je 4 milijuna kuna od čega je EU sufinancirala 85 %, a isto će s dvorcem Szapary učiniti i mađarski partneri iz Letenya.

Prije samoga otvorenja Međimurske palače turizma, održan je radni sastanak župana Međimurske županije Matije Posavca sa suradnicima s ministrom turizma u Vladi RH Garijem Cappellijem na kojemu su ministru prezentirani turistički razvojni projekti, turistički rezultati u 2018., projekti koji su u tijeku i koji su planirani u sljedećih nekoliko godina. Poseban naglasak stavljen je na projekt Riznica Međimurja vrijednosti 42 milijuna kuna čiji je završetak planiran 2020. godine te projekt vidikovcu "Goričko sviralo” koji će biti prijavljeni na drugi krug prekograničnog programa INTERREG V A HUHR. Ministar Cappelli najavio je skoru objavu rezultata natječaja Ministarstva turizma preko kojega će biti financirani i projekti značajni za razvoj međimurskog turizma.