Gradovi i općine 27.04.2016. 14:05. Zadnja izmjena: 27.04.2016. 14:12.

Mjesna tržnica

Otvorena nadstrešnica na tržnici koji su mještani Svete Marije čekali jedno desetljeće

Sajmeni dan u Svetoj Mariji godinama nije bio toliko ispunjen i živ, a razlog tome je činjenica kako će ovu srijedu svi mještani pamtiti kao dan kada su dobili dugo očekivanu višenamjensku nadstrešnicu tržnice. Naime nakon što se općina godinama uređivala kako bi u konačnici činila jednu uređenu cjelinu, na ponos svih koji u njoj žive, jedino što im je nedostajalo bila je upravo nadstrešnica. Kako bi se projekt proveo te kraj dobio vizuru kakvu zaslužuje, oko 600 tisuća kuna vrijedan projekt pozdravila je i Međimurska županija te je župan Matija Posavec zajedno s načelnicom Đurđicom Slamek dogovorio realizaciju i obećao sufinanciranje, a danas i otvorio novu nadstrešnicu.

„Ponosan sam što danas otvaramo nešto što će biti namijenjeno isključivo Vama, što ćete svakodnevno koristiti i što Vam zaista je od koristi. Po Vašim licima vidim koliko ste zadovoljni ovime što smo napravili, a upravo zbog toga nema osoba sretnijih od nas i zadovoljstvo nam je što smo mogli to omogućiti i pomoći našoj općini“, rekao je međimurski župan i uz načelnicu, svog zamjenika Zorana Vidovića, zamjenika načelnice Ivicu Kočiša, predsjednicu Općinskog vijeća Mariju Frančić, mnogobrojne prodavače na tržnici te malog Karla Pavčeca i Karlu Kvakan, prerezao vrpcu i time otvorio investiciju. Nove natkrivene prostore s ujedno i novim štandovima, blagoslovio je vlč. Pavao Marčec, župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Sveta Marija koji je mjesto blagoslova označio kao mjesto međusobnog povezivanja, okupljanja i prijateljstva.

„Sam projekt je krenuo još prije punih 10 godina, no iako smo za njegovu realizaciju morali čekati ovu vlast, sretna sam što danas imamo tržnicu na koju trebamo biti ponosni je najljepša u cijelom Međimurju “, naglasila je vidno ponosna načelnica te dodala kako vjeruje da će pijac biti pun i sljedećih srijeda, ali i da će se možda pojaviti i još koji dan da mještani mogu kupiti sve što im je potrebno. Projektu je procijenjena vrijednost oko 650 tisuća kuna od čega 250 tisuća kuna sufinancira Međimurska županija, no više od same cijene apsolutno je važnije kako su mještani dobili toliko željen prostor na kojem će moći prodavati svoje proizvode, a ujedno je Mjesna tržnica izgradnjom svoj centar zaokružila u jednu uređenu cjelinu. 

Izvor: Mateja Gošćiej