Gradovi i općine 07.12.2018. 08:33. Zadnja izmjena: 07.12.2018. 08:34.

Investicije

Otvorena školska sportska dvorana osnovne škole Draškovec

Projekt koji je započeo prije 24 mjeseca je realiziran, te je povodom blagdana Svetog Nikole i Dana grada Preloga svečano otvorena školska sportska dvorana osnovne škole Draškovec koju će koristiti 89 učenika i 36 djelatnika. Ugovorna vrijednost radova je 4.687,500,00 kn (sa PDV-om), koja je većinom financirana iz proračuna Međimurske županije, 60% i grada Preloga 40 %. Radove je izvela kompanija Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca.

Kako je škola izgrađena davne 1929. godine, proširena 1955. godine, a samostalno djeluje od 2004.godine obuhvaćajući naselja Draškovec, Oporovec, Čukovec i Hemuševec, potreba izgradnje školske dvorane bila je nužnost. Stoga je tijekom 2017.godine sklopljen Sporazum o financiranju između grada Preloga i Međimurske županije, te potpisan Ugovor o izvođenju radova između grada Preloga i kompanije Tehnix. Inicijativom potpredsjednika Županijske Skupštine Dragutina Glavine, sredstva su osigurana u proračunu Međimurske županije, te je od polaganja temelja u rujnu 2017.godine, u godinu dana izgrađena i stavljena na korištenje učenicima i mještanima nova školska sportska dvorana.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kako je ovo završetak još jednog projekta u velikom investicijskom ciklusu koji se provodi u Međimurju, sa ciljem kvalitetnijih uvjeta našim učenicima i zaposlenicima škola. „Ovo je standard, potreba, poštovanje prema svakom kraju Međimurja, a na nama je da radimo, gradimo i stvaramo bolje uvjete našim stanovnicima. Čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, osobito ravnateljici Margit Mirić koja s posebnom entuzijazmom radi svoj posao, stoga ćemo nastaviti s ulaganjima u OŠ Draškovec. Odmah iza nove godine kreće energetska obnova škole vrijedna preko 3 milijuna kuna, povukli smo značajna sredstva iz EU fondova pa očekujem slijedeće godine novo otvaranje obnovljene školske zgrade.“

U bogatom kulturno umjetničkom programu sudjelovali su mješoviti pjevački zbor Udruge Prijatelji sv. Roka, Oliver Židov, učenici 3. razreda OŠ Draškovec, folkloraši 2. razreda OŠ Draškovec, tamburaši škole te Iva Kočiš i Melani Mihoci. Vrpcu su prerezali učenici Edi Horvat i Melisa Repalust.