Gradovi i općine 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Otvorene adaptirane prostorije udruge umirovljenika Preloga

Povodom Dana Grada Preloga, 6. prosinca simboličnim presijecanjem vrpce otvorene su i netom adaptirane prostorije Udruge umirovljenika Preloga, asocijacije koja okuplja oko 1.350 ljudi. Riječ je o dvorišnoj zgradi uz preloški Muzej u kojoj se uz prostor Udruge umirovljenika nalaze i prostorije invalida i veterana Domovinskog rata. U adaptaciju je uloženo više od 220.000 kuna te dodatnih 30-ak tisuća kuna u opremanje putem projekta.
- Ovo je dokaz da vodimo brigu o svim našim građanima, bez obzira na životnu dob. U okviru spomenutog projekta vezanog uz pomoć u kući, bit će nabavljen i automobil za gerontodomaćice, rekao je preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek, dr. vet. med.
Predsjednik Udruge umirovljenika Ivan Kosec podijelio je zahvalnice predstavnicima udruga, tvrtki i pojedinaca koji su pomogli u realizaciji ove investicije, a vrpcu su mu pomogli prerezati aktualni i bivši gradonačelnici Kolarek i Drago Glavina. Program otvorenja pratio je zbor Udruge umirovljenika te članovi scenske skupine i članovi KU-a Seljačka sloga Prelog. (žd)

Izvor: 3060