Gradovi i općine 23.12.2016. 07:36. Zadnja izmjena: 24.12.2016. 08:22.

Kampovi za učenike

Ove godine i klizački kamp te radionice tehničke kulture

Kao i ranijih godina, Grad Čakovec će tijekom zimskih praznika u suradnji s osnovnim školama i udrugama, organizira kampove i radionice. Ove godine je novost su klizački kamp te radionice tehničke kulture. Kako je prilikom predstavljanja naglasio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, riječ je o projektu koji svake godine ima sve veći broj polaznika, a upravo taj interes pokazuje njihovu opravdanost.

Tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Tomica Jakopec rekao je kako će za vrijeme ovih školskih praznika čakovečkim osnovnoškolcima biti na raspolaganju dva sportska kampa: kamp iz klizanja na klizalištu u centru grada od 27. do 30. prosinca 2016. i kamp iz plivanja na gradskim bazenima od 2. do 5. siječnja. Dodao je kako će školarci biti pod stručnim nadzorom kvalificiranih trenera, profesora TZK-a ili apsolvenata Kineziološkog fakulteta. Kampovi su za djecu u potpunosti besplatni. Jedino što roditelji moraju platiti je najam klizaljki od 15 kuna po korištenju, dok školarci koji imaju vlastite klizaljke ne moraju platiti ni to.

Tehničke kampove, koji su novost ove godine predstavio je tajnik Društva pedagoga Tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved. Radionice će se provoditi u 1. osnovnoj školi iz u razdoblju od 9 do 13. siječnja, a učenici će moći pogađati one iz područja radiogoniometrije, modelarstva, elektronike, robotike, zrakoplovnog i raketnog modelarstva, strojarstva, oslikavanja predmeta, te škole animiranog filma.

Informatičke radionice provode se već 7 godina, a vodi ih učiteljica Informatike Ivana Ružić. Ove godine teme radionica su 3D modeliranje, programiranje robota, te „Potraga za blagom“. Riječ je o interaktivnoj karti središta grada koja je napravljena u sklopu projekta „Čakovečke legende“.

Prvi kampovi počinju već drugi tjedan, prijavnice su u školama, a svi zainteresirani učenici mogu se prijaviti. Također, mogu se prijaviti i elektroničkim putem preko internetskih stranica škola i Grada Čakovca.


Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca zbog čestih upita i poziva obavještava roditelje djece iz čakovečkih osnovnih škola kako ispunjene prijavnice za Zimske sportske kampove, ukoliko ih nisu predali svojim učiteljima, mogu donijeti sa sobom na početak kampa iz klizanja u utorak u 9 sati na klizalište u centru grada.