Gradovi i općine 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Park Mladosti pred idejnim rješenjem

Vijećnik HDZ-a u Općinskom vijeću Gornjeg Mihaljevca Franjo Kovačić na sjednici je postavio pitanje vezano uz projekt Parka Mladosti u Gornjem Mihaljevcu. Za to je iskoristio aktualni sat te je načelniku istodobno uputio sugestiju da razmotri mogućnost uređenja jednog puta.
- Prenosim pitanje građana hoće li se pošljunčati put za Kelemen i zanima me koji je trenutno status projekta sportskog parka - pitao je F. Kovačić.
Načelnik Goran Lovrec odgovorio je da će put biti pošljunčan, a pitanje Parka Mladosti obrazložio je sljedećim:
- Projekat je u izradi. Izrađivač je imao rok do 11. listopada, no, imali smo izbore i druge obveze, pa je rok za izradu idejnog rješenja prolongiran do petka, 8. studenoga. Moram reći da nam je do 20. studenoga rok da opravdamo uložena sredstva pred Ministarstvom regionalnog razvoja, pa smo uputili molbu za produljenje tog roka - rekao je G. Lovrec.
Također, na prostoru nogometnog igrališta Općina G. Mihaljevec rješavala je i problem čestica, pa je cijeli posao izgubio na vremenu.
Petković: Romi su pažljiviji od naših
Robert Veselko (Lista grupe birača) postavio je pitanje korištenja svlačionica i igrališta NK-a Bratstvo u Preseki.
- Romi iz druge općine koriste prostor igrališta, a imaju nogometne terene u svojoj općini. Zašto su dobili dozvolu za korištenje, pa uništavaju igralište i objekat - pitao je R. Veselko.
Predsjednik Općinskog vijeća Josip Petković, koji stanuje u Preseki, pojasnio je kako postoji ugovor između kluba i korisnika igrališta i svlačionica te da nema nikakvih problema u tom pitanju.
- Romi se lijepo ponašaju i paze na imovinu bolje nego naši ljudi. Kulturno i civilizirano se odnose prema okruženju, tako da nemam nikakvih primjedbi na to - rekao je J. Petković.
Franjo Kovačić (HDZ) uključio se u raspravu i rekao da su i svlačionice i nogometni teren u vlasništvu NK-a Bratstvo te da klub time raspolaže onako kako odredi uprava. I vijećnik Mladen Borko (HSS) složio se i rekao je da klub najbolje zna procijeniti donosi li mu nešto prihod ili trošak.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3055