Gradovi i općine 01.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:33.

PATER TOMISLAV BOŽIČEK: Želim maknuti novac iz blagoslova i uvjetovanje obiteljskim knjižicama

Lanjska jesen unijela je mnoge novosti u službovanje patera Tomislava Božičeka, franjevca koji je iz Kloštar Ivanića došao u čakovečku Župu sv. Antuna Padovanskog za gvardijana. Za list Međimurje govori nakon više od pola godine bivanja u Čakovcu i progovara o zadaćama koje je zacrtao kao važne u svom službovanju u našoj sredini.

 

-Došao sam u listopadu lani i smatram da sam stigao s podosta iskustva iz Sisačke biskupije gdje sam službovao. Tamo sam puno radio u sustavu Katoličke mladeži, bio povjerenik za branitelje, u Dekanatu sam bio voditelj za mlade i obitelj. Prioritet u radu će mi biti djeca i mladi. Po meni, to je zapostavljeno, ali mogu razumjeti zašto. I afirmacija u društvu nam je važna. Grad Čakovec pruža jako puno mogućnosti, ali da, žao mi je što se marginalizira naša župa. Osjećam to, vidim to po pozivnicama na društvene događaje - kaže u intervjuu za list Međimurje pater Božiček koji voli da ga oslovljavaju Tomislav ili Tomo.

 

Cijeli intervju i o tom kako kani maknuti novac iz vjerskog života čakovečkog Juga pročitajte u tiskanom izdanju od 27. srpnja. (AL)

 

Izvor: 3144