Gradovi i općine 28.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Pjesmarica / Pikač

U Osnovnoj školi Draškovec već drugu godinu surađuju s Royalovom zakladom za međugeneracijsku solidarnost, s ciljem građenja tradicije suradnje učenika i osoba starije životne dobi iz uže zajednice.
Zahvaljujući angažmanu ravnateljice Škole Margit Mirić, tiskana je zbirka stihova Marije Kvakan, pučke pjesnikinje iz Draškovca, te predstavljena na nedavnom susretu baka i djedova s unucima, povodom Valentinova.
- Tiskanjem zbirke nazvane Pjesmarica bake Marije ostvarili smo joj san i napravili novi korak k cilju da nam škola postane Škola - prijatelj starijih, kaže Margit Mirić. (d)

Iz Grada Preloga i ove godine pozivaju zainteresirane da napišu priloge za novi broj humoristično-satiričnog lista Pikač koji će biti tiskan do 1. travnja.
- Želja nam je na satiričan način prikazati događaja iz našeg grada i okolice, od gospodarstva i kulture do politike i društvenih zbivanja. Cenzure nema, a time ni zabranjenih tema, ističu nakladnici. Zainteresirani radove mogu poslati do 10. ožujka na e-adresu pikac.prelog@gmail.com, ili poštom na adresu uprave Grada. Prilozi mogu biti i nepotpisani ili pod pseudonimom.
Prvi Pikač tiskan je 1939. godine, no, zbog rata, nije izlazio do 1967. Ove godine izaći će 16. broj. (d)

Izvor: 3070