Gradovi i općine 06.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Plesom na Trgu Republike započeo Dječji tjedan

Plesom na središnjem čakovečkom trgu u ponedjeljak točno u podne započeo je program ovogodišnjeg Dječjeg tjedna. Organizator je "Društvo Naša djeca" Čakovec, a ove godine održava se pod nazivom "Ljubav djeci prije svega, Odrasli slušajte, mi Vas trebamo".

 

Okupljenu djecu iz čakovečkih dječjih vrtića i osnovnih škola pozdravili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, njegov zamjenik Romano Bogdan te dječja gradonačelnica Adela Vaser.

 

Pozdravljajući mnoštvo okupljene djece, gradonačelnik Kovač rekao je da je izuzetno ponosan i zadovoljan što je Čakovec uistinu grad prijatelj djece. Grad ulaže znatna sredstva kako bi djeci stvorili što bolje uvjete za igru, učenje, bavljenje sportom te bezbrižno i sretno odrastanje. "I nije nam žao, jer je naš Čakovec danas primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj kako se treba raditi s djecom i za djecu.", naglasio je Kovač i okupljenima zaželio uživanje u programu.

 

On će se inače, se održavati narednih nekoliko dana, a osim brojnih zabavnih sadržaja, organiziran je i posjet školama, knjižnicama i gradskoj upravi. To je prilika da se djeca upoznaju sa svime onime što Čakovec ima, a odrasli sa željama i prijedlozima naših predškolaca i osnovnoškolaca.

 

Izvor: 3102