Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Počele pripreme za Fašenjk

Održan je sastanak predsjednika donjodubravskih udruga u vezi organizacije ovogodišnjeg Fašenjka. Sastankom je predsjedao Damir Vidović, predsjednik Odbora za kulturu, sport, pred-školski i školski odgoj, a bio mu je nazočan i načelnik Općine Dražen Miser. Dogovoreno je kako će se ovogodišnji Fašenjk, uz neke novine, održati 2. ožujka.
Povorka će kroz mjesto proći kraćom rutom i na križanjima se neće čitati Vrabec, a u povorci će biti i najmlađe maškare. Upravo zbog njih je i skraćena ruta. Nakon što povorka stigne do zgrade Zalan, najmlađi će predstaviti svoje maske, a potom će uslijediti čitanje Vrapca. Za to će vrijeme ocjenjivački sud Udruge žena, koja je organizator malog Fašenjka, izabrati najbolje dječje maske te će najboljima podijeliti nagrade.
Simboličnim novčanim nagradama od 300, 200 i 100 kuna bit će nagrađena i tri najljepše prikolice dobravskih udruga. U slučaju kiše, dječji Fašenjk seli u prostore KUD-a Seljačka sloga.
Završni dio održat će se u kavani Opera u kojoj će za sve sudionike povorke biti osigurani obrok i jedno piće. Organizator Fašenjka je KUD Seljačka sloga, a troškove održavanja pokrit će Općina Donja Dubrava.
M. Grubić

Izvor: 3068