Gradovi i općine 25.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

početak izgradnje škole je samo jedan od razloga za zadovoljstvo

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Pribislavec je u ponedjeljak, 24. Kolovoza proslavila svoj Dan što je ujedno bila završnica kulturno-zabavne i sportske manifestacije „Feštetićevi dani“. Sjednica je počela molitvom koju je predvodio mjesni župnik Tomislav Kos da bi se brojnim uzvanicima potom kratko obratio predsjednik Općinskog vijeća Elvis Horvat. –Predstavničko tijelo Općine u proteklom je razdoblju donijelo 56 akata – uz ostale, odluku o izradi strategije razvoja općine, sporazum o sufinanciranju dokumentacije i izgradnje škole, rekonstrukciji dječjeg vrtića, budućoj namjeni dvorca Kaštel. Pri svim bitnim odlukama Vijeće je postiglo konsenzus, a siguran sam da će tako biti i ubuduće, rekao je Horvat.

Načelnica Višnja Ivačić u svom je obraćanju podsjetila da je Općina osnovana 2002. godine te se približava punoljetnosti. Ukazala je na niz specifičnosti na njenom području – poput dvorca Kaštel, crkve, ali i zračne luke kao jedinog objekta te vrste u Međimurskoj županiji.  

 - Sa svime time Pribislavec je sredina ugodna za življenje. Najvažnije u stvaranju kvalitete življenja čine ljudi koji prvenstveno uvijek moraju imati dozu strpljenja, tolerancije, uvažavanja i marljivosti. Investicijski ciklus u Općini je u proteklom razdoblju bio vrlo uspješan. Uvijek može biti i bolji, no ne dok čelnici lokalnih jedinica  još uvijek prosjače po uredima i ministarstvima u Zagrebu. Nužna je decentralizacija. Najvažnija kapitalna investicija u Općini je izgradnja Osnovne škole i sportske dvorane i uz veliki obol župana, zamjenice župana, svih županijskih službi, ravnatelja, predsjednika Općinskog vijeća i vijećnika izgradnja će početi već ove jeseni. Nakon izgradnje škole „oslobodit“ će se Kaštel, postati vlasništvom Općine te se prema odluci Općinskog vijeća prenamijeniti u visokoobrazovnu instituciju pri čemu ćemo surađivati s Međimurskim veleučilištem.  U proteklom razdoblju podignuta je i razina zdravstvenih usluga na području općine – otvorene su ljekarna, stomatološka, a ove godine i ambulanta liječnika opće prakse. Aktivno pratimo i naše studente, trenutno stipendiramo njih 34, a posebno me raduje podatak Fine o rezultatima poslovanja poduzetnika u 2014. godini gdje je naša Općina svrstana među uspješne prema broju poduzetnika ili broju zaposlenih kod poduzetnika, naglasila je uz ostalo Ivačić.

 

Po prvi puta dodijeljena priznanja i zahvalnice

Po prvi puta Općina Pribislavec dodijelila je i općinska priznanja, odnosno zahvalnice. Priznanje je dobila tvrtka IM-comp d.o.o. koja u Pribislavcu posluje od 1997. godine i trenutno zapošljava 120 ljudi, dok su zahvalnice primili viša medicinska sestra Alenka Horvat, policijski službenik Mario Fundak i DVD Pribislavec.

Izvor: 3148