Gradovi i općine 25.11.2016. 08:04. Zadnja izmjena: 25.11.2016. 08:17.

Potpisan ugovor

Počinje druga faza radova na sportskoj dvorani Osnovne škole Strahoninec

U Strahonincu su u četvrtak, 24. studenog Ugovor o nastavku izgradnje školske sportske dvorane Osnovne škole Strahoninec potpisali međimurski župan Matija Posavec, načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec, ravnateljica OŠ Strahoninec Jelena Okun, direktor tvrtke TEAM GRAĐENJE d.o.o. Mursko Središće Marijan Krajačić i direktor tvrtke Međimurje PMP d.o.o. Božidar Žvorc. Izgradnja dvorane i njeno opremanje vrijede ukupno 7 milijuna kuna. U prvu fazu izgradnje uloženo je 538.000 kuna dok druga faza vrijedi 4,3 milijuna kuna. Za izgradnju je Općina Strahoninec digla kredit od 5 milijuna kuna.

– Općina je prihvatila kreditno zaduženje uz suglasnost Vlade RH. Kredit će omogućiti da Strahoninec dobije kompletnu sportsku dvoranu u narednih godinu dana, a financirat će ga Međimurska županija sa 60, a Općina s 40 posto, objasnio je župan Posavec. Nastava tjelesne i zdravstvene kulture trenutno se odvija u maloj učionici, a ranije su je odrađivali na mramoru u holu škole što su loši i neprimjereni uvjeti za rad. - Druga faza izgradnje znak je da ćemo doista, nakon 35 godina, dočekati da djeca dobiju pravu sportsku dvoranu i da nastavu tjelesne i zdravstvene kulture odrade kako zaslužuju i učenici i učitelji, kazala je ravnateljica škole Jelena Okun. (m.bajs)

I Dom zdravlja koji ulazi u 3. fazu, grade međimurski građevinari

Osim radova u Strahonincu i Goričanu, tu su i Gimnazija Josipa Slavenskog , Ekonomska i trgovačka škola, Učenički dom, OŠ Šenkovec i Selnica. „Uz kapitalne investicije u Pribislavcu i Orehovicu, te okončanje svih spomenutih, nadamo se postići jednu visoku razinu izgrađenosti, novi nivo kvalitete obrazovanja“, rekao je Posavec, ujedno dodavši kako je niz kapitalnih projekata već pokrenuto, uz naglasak na Dom zdravlja.

Naime župan je u ponedjeljak održao radni sastanak s ministrom zdravstva RH Milanom Kujundžićem vezan uz izgradnju Doma zdravlja koji je već pred svojom 3. fazom radova, te će isti biti zaključen u najskorijem vremenu. „Drago mi je da veći dio tih svih investicija nosi naša domaća građevinska operativa, tako da je to svojevrsno ulaganje proračunskog novca u gospodarstvo i stvaranje novih radnih mjesta“, zaključio je župan. (iz priopćenja Međimurske županije)