Gradovi i općine 28.08.2019. 14:16. Zadnja izmjena: 28.08.2019. 14:18.

Radovi

Počinje energetska obnova zgrade škole i školske sportske dvorane u Donjoj Dubravi

Osnovna škola u Donjoj Dubravi kreće u energetsku obnovu zgrade i školske sportske dvorane u sklopu drugog ciklusa energetskih obnova škola u Međimurskoj županiji. Ukupna vrijednost projekta obnove iznosi 6,56 milijuna kuna od čega se 60% iznosa, odnosno 3,99 milijuna kuna sufinancira iz EU fondova, a ostatak će pokriti Međimurska županija. Ugovor o izvođenju radova vrijedan 6.358.717,56 kuna s PDV-om potpisali su ravnateljica škole Mirjana Ribić i direktor tvrtke BMD Stil d.o.o. Dražen Bedeković ispred zajednice ponuditelja.

U svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti, projekt obuhvaća strojarske radove, građevinske radove rekonstrukcije kompletne vanjske ovojnice, odnosno toplinske izolacije, predviđena je ugradnja 2 nova plinska kondenzacijska kotla ukupne snage 250kW te će se zamijeniti kompletna opća rasvjeta na objektu novim LED svjetiljkama, kako je pojasnila direktorica tvrtke Leota Leonarda Tarandek, odgovorna za pripremu i provedbu projekta. Uz to, olakšat će se pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću putem pristupnih vanjskih rampi. Radovi će trajati 180 dana, a zahvaljujući svim navedenim mjerama postići će se uštede u potrošnji toplinske energije za 54%.

Osnovna škola Donja Dubrava jedna je od 46 škola u Hrvatskoj uključenih u Eksperimentalni program kurikularne reforme „Škola za život“ kojom će učenici imati priliku aktivnim sudjelovanjem steći obrazovanje za suvremeni život, svijet rada i nastavak školovanja. „Ovih dana u našim učionicama postavljaju se pametne ploče čime će naši učenici i djelatnici biti još kvalitetnije digitalno pismeni i učinkoviti, a uz to što ćemo biti digitalno opremljeni bit ćemo energetski učinkoviti, odnosno prava škola za život.“, istaknula je ravnateljica škole Mirjana Ribić.

Župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitke djelatnicima škole zahvaljujući kojima je Osnovna škola Donja Dubrava ogledan primjer kvalitetnog rada i ulaganja u učenike te načina na koji se stvara bolje obrazovanje i bolja zajednica: „U svojoj bogatoj povijesti kroz 230 godina rada škola je uhvatila korak s trendovima, razvijate djelatnosti učeničke zadruge, prijavljujete se na natjecanja, dio ste STEM lige i Croatian Makers lige u području robotike, imate učenike koji ostvaruju odlične rezultate i sav taj trud moramo nagraditi stvaranjem boljih uvjeta za rad. Ovo je veliki korak jer je vrijednost cijele investicije više od 6 milijuna zahvaljujući kojima će škola dobiti novu funkcionalnost i temelje za stvaranje novih standarda.“

Potpisivanju ugovora nazočili su brojni djelatnici škole, učitelji i predsjednica školskog Odbora Mihaela Martinčić.

„Ova godina nas posebno veseli po pitanju investicija i razvoja u području obrazovanju jer nastojimo prednjačiti ulaganjima u mlade i kvaliteti života naših mještana.“, zaključio je načelnik Općine Marijan Varga koji je istaknuo važnost ovog projekta za Donju Dubravu.