Gradovi i općine 13.12.2018. 13:10. Zadnja izmjena: 13.12.2018. 13:14.

Za budućnost

Počinje izgradnja novog dječjeg vrtića u Ulici Slatine u Murskom Središću

Polaganjem kamena temeljca za izgradnju novog dječjeg vrtića u Ulici Slatine u Murskom Središću, zaokružena je uspješna godina u realizaciji višemilijunskih investicija na području Grada. Projekt dječjeg vrtića vrijedan je 9,2 milijuna kuna i trebao bi biti dovršen u roku od godinu dana. Na svečanosti polaganja kamena temeljca, uz gradonačelnika Dražena Srpaka, sudjelovali su međimurski župan Matija Posavec te predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. U prigodnim govorima naglašena je važnost ovog velikog projekta za Mursko Središće. Izgradnja vrtića povjerena je tvrtki Tekeli projekt - inženjering.

Nakon svečanosti na Slatinama, uzvanici su obišli još jednu veliku investiciju, gradilište proizvodne hale tvrtke Sobočan interijeri vrijednu 14 milijuna kuna, te položili kamen temeljac i u Gospodarskoj zoni Brezje za izgradnju proizvodne hale tvrtke Cartex, a na kraju obišli novouređene prostorije društvenog doma u Peklenici. U programu obilaska sudjelovala su i djeca iz gradskog dječjeg vrtića.

Od početka ove godine potpisano je više vrijednih ugovora, poput projekta "Zaželi" vrijednog 1,5 milijuna kuna, projekt ceste i oborinske kanalizacije u Gospodarskoj zoni Brezje vrijedan 6,8 milijuna kuna, projekt „Svi u vrtić“ u iznosu od 13,5 milijuna kuna, projekti obnove javne rasvjete, društvenog doma u Peklenici te postavljanje digitalnog info panoa na šetnici u iznosu od 850.000 kuna.