Gradovi i općine 30.06.2018. 21:36. Zadnja izmjena: 30.06.2018. 21:36.

Neslavno propali turnir

Podturen: Načelnik zabranio održavanje turnira?

U Podturnu se ovaj vikend - od petka, 29. lipnja do nedjelje,1. srpnja – trebao održati 1. noćni malonogometni turnir u organizaciji NK-a Podturen, no, isti je naprasno otkazan dva tjedna prije odvijanja. Vodstvo kluba odlučilo se na ovaj drastičan potez nakon razmirice s načelnikom Općine Podturen Pericom Hajdarovićem.

-Otkad je u Podturnu napravljeno igralište s umjetnom travom razgovaramo s njim da planiramo organizirati turnir. Složio se s našim prijedlogom, još smo ga nekoliko tjedana prije zamolili da se pobrine za rasvjetu. No, kad smo objavili datum turnira Klub je primio službeni dopis načelnika Općine Podturen u kojem piše da nismo zatražili dozvolu za korištenje terena te nam spočitava zašto smo odabrali datum kad NK Budućnost Miklavec slavi 50. obljetnicu Kluba, objašnjavaju vodeći ljudi NK-a Podturen Dražen Posavec i Vjenceslav Hranilović. Isto ih je neugodno iznenadilo jer je je podturenski načelnik bio jako dobro upućen u događanja, a Klub iz Miklavca definirao je datum proslave nakon njih. Iako obljetnica u Miklavcu nema nikave veze s podturenskim noćnim malonogometnim turnirom, odabrali bi drugi datum da su znali što je planirano za taj dan. Problem se, kažu, mogao riješiti normalnim razgovorom - a ne službenim dopisom - isto kao i ishođenje potrebne suglasnosti za korištenje terena. Do takvih situacija ne bi došlo da se načelnik drži svojih obećanja, tvrde naši sugovornici.

-Da je početkom godine sazvan sastanak svih udruga, kao što je bilo najavljeno, na kojem bi se dogovorili termini održavanja proslava, turnira i ostalih manifestacija, ne bi dolazilo do preklapanja. Nezadovoljni smo načinom na koji načelnik Hajdarović radi. I nismo jedini – žale se i ostale udruge. Uopće nas ne sluša, ne obazire se na naše prijedloge i sugestije, sve radi po svom i na svoju ruku. To mogu potvrditi i druge udruge koje čak predlažu da se svi ujedinimo i srušimo načelnika, kažu Podturenčani. 

Bespravno korištenje terena

Načelnik Perica Hajdarović uputio je NK-u Podturen službeni dopis u kojem prijetećim tonom upozorava vodstvo Kluba na propuste.

-Ovim putem Vas upozoravam da je teren s umjetnom travom u vlasništvu Općine Podturen te da za korištenje istog morate zatražiti i dobiti suglasnost Općine Podturen. S obzirom da nitko nije zatražio suglasnost za korištenje terena, a već oglašavate održavanje turnira na društvenim mrežama, upozoravam vas da teren koristite bespravno.Također Vas molim za kolegijalnost i razumijevanje jer se već odavno zna da na dan 30. lipnja NK Budućnost Miklavec ima 50-obljetnicu kluba sa organiziranom prigodnom proslavom te smatram da nije sportski ni korektno da i na taj dan organizirate turnir, stoji između ostalog u dopisu.