Gradovi i općine 29.07.2019. 23:49. Zadnja izmjena: 29.07.2019. 23:49.

Vrijedne investicije

Podturen: Za što se sve trošio novac iz proračuna?

Na području Općine Podturen, nedavno su završene vrijedne investicije. Tako je nakon dugog odgađanja i brojnih neporazuma oko projekta restauracije poznate podturenske Kalvarije i pripadajućeg okoliša, ovaj vrijedan povijesno-sakralni objekt zablistao u punom sjaju. Za restauraciju zidova i tri raspela, što je odradila tvrtka Novi sjaj, potrošeno je ukupno 104  tisuće kuna. Tome treba dodati još 73 tisuće kuna za uređenenje okoliša Kalvarije  (postavljanje rubnika, šljunčanje i asfaltiranje). Posao je odradila tvrtka Peršak projekt. 

Još jedna vrijedna investicija izvedena je u Miklavcu, gdje  je uređena ograda mjesnog groblja. Za posao vrijedan 32 tisuće kuna (bez PDV-a) izabran je Artika Tim d.o.o. iz Nedelišća.

U postupku jednostavne nabave uređenja Kulturno-sportskog centra Celine najpovoljnija je bila ponuda celinske tvrtke Zidarstvo Filipović. Za ugradnju vanjske fasade na objektu Kulturno-sportskog centra iz proračuna je izdvojeno nešto manje od 130 tisuća kuna s uključenim PDV-om.