Gradovi i općine 19.03.2017. 12:32. Zadnja izmjena: 19.03.2017. 13:18.

Kranovi nad gradom

Poduzetnici investiraju gradnju u Murskom Središću

Najbolji pokazatelj dobre gospodarske i poduzetničke klime u svakom gradu pojava je građevinskih kranova nad gradilištima novih objekata različite namjene, a u Murskom Središću ti najvidljiviji znakovi razvoja pojavili su se ovog proljeća ne samo na jednoj lokaciji. Krajem radnog tjedna, u petak, 3. ožujka, gradonačelnik Dražen Srpak obišao je gradilišta koja su se aktivirala s dolaskom povoljnog vremena za građevinare, privatne investicijske iskorake u Murskom Središću domicilnih poduzetnika.

Nakon što je u Istarskom naselju lani "Termo-inst" s partnerima započeo gradnju višestambene zgrade s dvadesetak stanova (već je dignuta u punom gabaritu), u Frankopanskoj je ulici započela gradnja još dva društveno važna objekta: doma za starije i nemoćne i dječjeg vrtića. Uz angažiranje – prema dobroj praksi "Serjojnčara" – lokalnih građevinskih kapapciteta i izravnu korist koja se time javlja u lokalnoj zajednici, u spomenutim će objektima, u domu i vrtiću, uskoro se otvoriti i tridesetak novih radnih mjesta.

Investitor gradnje doma za starije i nemoćne vrijednog 15.000.000 kuna je tvrtka "Sobočan-interijeri" Franje Sobočana, moderna građevina najvišeg standarda imat će oko 2.200 m² korisne površine za 70-tak korisnika. Investitor gradnje privatnog vrtića vrijednog 5.000.000 kuna je Damir Žilavec, interijer ustanove za predškolce korisne je površine oko 800 m² usklađen opremljenošću s  visokim EU-standardima za brigu o 80-tak mališana.

Grad Mursko Središće – kazao je prilikom obilaska gradilišta D. Srpak - oslobodio je temeljem važećih gradskih akata investitore gradnje vrtića i doma plaćanja komunalnog doprinosa, jer svojim investicijama izravno doprinose zadovoljavanju potreba grada.