Gradovi i općine 07.08.2016. 10:44. Zadnja izmjena: 07.08.2016. 11:05.

Dan Općine Štrigova

Pogled u bolju budućnost s Mađerkinog brega

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u petak, 22. srpnja, Općina Štrigova proslavila je svoj dan, ovaj put u sasvim drugačijem i neobičnom ambijentu za svečane prilike, na poznatom vidikovcu, Mađerkinom bregu. Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Ivan Frlin koji je u svom obraćanju istaknuo da je vijeće, unatoč tome što u njegovom radu sudjeluje pet stranaka, složno radilo za dobrobit svih mještana.

Načelnik Stanislav Rebernik napomenuo je da od nove vlasti očekuju dovršetak ključnih projekata obnove prometnica, izgradnje pješačko - biciklističkih staza te kanalizacijskog sustava. Centralni dio svečane sjednice bio je potpisivanje sporazuma o priključenju štrigovske kanalizacije na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Razkrižje.

Sporazum vrijedan milijun eura potpisali su načelnik Stanislav Rebernik i župan slovenske Općine Razkrižje Stanko Ivanušič. Tako Štrigova neće graditi svoj pročistač, već će koristiti kapacitet pročistača u Razkrižju čime će se ostvariti velike uštede. Ovo je jedinstven takav projekt u ovom dijelu Europe, a podržala su ga resorna ministarstva obiju država.

Tradicionalno, nagrađeni su i najbolji učenici Osnovne škole Štrigova koji pripadaju jednoj od najboljih generacija u povijesti škole. To su Ivana Pufek, Timotej Kocen, Nika Bogdan, Mario Kovač, Hana Hadžić, Dino Lukman, Rebeka Pfeifer, Nikola Risek, Elena Stanković, Leon Vlašić, Katja Puklavec, Vinko Jakopić, Dario Mesarić, Veronika Škvorc i Oliver Arthur Daniels.

Štrigova je ove godine imala i dva dobitnika Oskara znanja koji su nagrađeni novčanom nagradom u iznosu od 2.000 kuna. To su Nikolina Novak, učenica 7. razreda koja je na natjecanju mladih tehničara u Primoštenu osvojila prvo mjesto, i Leon Vlašić, državni viceprvak u robotici i osvajač prvog i drugog mjesta na međunarodnim natjecanjima.

Dodijeljena su i priznanja uspješnim sportskim klubovima

U području sporta za prvo mjesto u 2. županijskoj nogometnoj ligi i plasman u 1. međimursku ligu nagrađen je Nogometni klub Sloga Štrigova, a za prvo mjesto u 3. hrvatskoj ligi i plasman u 2. hrvatsku odbojkašku ligu priznanje je primio Ženski odbojkaški klub Štrigova. Za deset godina djelovanja i brige o braniteljskoj populaciji nagrađen je štrigovski Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

U području poduzetništva priznanje su primili Frizerski salon Mis iz Štrigove, odnosno vlasnica Suzana Mauko, Stanko Kamerlin i Slavko Novak koji vode građevinsku tvrtku Granokam iz Štrigove te vlasnik tvrtke Usluge u transportu, otpremništvu i špediciji - Danzas iz Železne Gore Mladen Bogdan.