Gradovi i općine 13.04.2018. 13:43. Zadnja izmjena: 13.04.2018. 13:53.

25. godišnjica

Pogledajte program Dana Međimurske županije koji traju od 18. travnja do 5. svibnja

U Maloj vijećnici Međimurske županije predstavljen je program ovogodišnjih Dana Međimurske županije 2018. koji započinju 18. travnja, i traju do 5. svibnja 2018. Ove se godine održava 25. godišnjica od kada je Hrvatski sabor usvojio Zakon o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj kojim je osnovana Međimurska županija.

Pročelnik upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal istaknuo je kako je ove godine primarni cilj obilježavanja Dana Međimurske županije sinergija svih djelatnosti s naglaskom na ljude. - Više od pedesetak manifestacija koje će se odvijati diljem naše županije uključit će segmente kulturne baštine Međimurja, obrazovanja, povijesti, poduzetništva te će biti prikazani gospodarsko-turistički potencijali Međimurske županije. Ove godine po prvi puta organiziramo manifestaciju „Čisto Međimursko“ gdje će u subotu, 21. travnja zagrebački Trg bana Jelačić biti u znaku Međimurja, našim građanima poklanjamo prekrasni koncert u čast Tete Lize, svečano otvaramo Studentski dom i obnovljeni odjel rađaone i neonatalogije u našoj bolnici, a u suradnji sa poslovnim tjednikom u Čakovcu će 5. svibnja biti organiziran Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova „Moja poduzetna Hrvatska“ kojeg će pratiti gastro show i koncert.

Spomendan pogibije Zrinskih i Frankopana tradicionalno će se obilježiti tijekom mimohoda povijesnih postrojbi, Hrvatske vojske i branitelja diljem središta Čakovca koje će održati u subotu 28. travnja, svečanim postrojavanjem u Zagrebu te svetim misama u zagrebačkoj katedrali i crkvi Sv. Nikole Biskupa u Čakovcu, kao i na prigodnoj svečanosti u Bečkom Novom Mjestu, istaknuo je u svom obraćanju Đuro Bel, predsjednik Zrinske garde Čakovec.