Gradovi i općine 24.10.2020. 15:12. Zadnja izmjena: 24.10.2020. 15:13.

Od petka, 23. listopada

Pojačan nadzor Stožera civilne zaštite Grada Mursko Središće

Od petka, 23. listopada, pripadnici Stožera civilne zaštite Grada Mursko Središće i DVD-a Mursko Središće u vremenu od 17 do 20 sati pojačano su provodili nadzor kontrole okupljanja i provođenja propisanih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Odluka Nacionalnog stožera.

Kako bi se povećala sigurnost građana, obiđeni su ugostiteljski objekti, trgovine, nogometna igrališta, dječja igrališta, šetnica, skele Fusek i Križovec, ribnjak Zalešće i ostala mjesta gdje se bi se mogao okupljati veći broj građana na području cijelog grada Mursko Središće.

Na navedenim lokacijama nije utvrđeno kršenje propisanih mjera.

Pojačani nadzor provođenja mjera provodit će se svakodnevno u cilju sprječavanja širenja virusa COVID – 19. Pripadnici Stožera civilne zaštite Grada Mursko Središće i DVD-a ako na terenu uoče kršenje ili nepoštivanje mjera, preporuka i Odluka, opominju pojedince i pozivaju ih na pridržavanje istih.

Posebno se pozivaju organizatori sportskih natjecanja na poštivanje propisanih mjera, a posjetitelji na razmak.

Stožer civilne zaštite Grada Mursko Središće i dalje apelira na građane i poziva ih na strpljivost, odgovornost i samodisciplinu te da se i nadalje drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH u cilju suzbijanja bolesti.

Budimo odgovorni jer odgovornim ponašanjem utječemo na vlastito i zdravlje naših bližnjih.