Gradovi i općine 27.03.2020. 10:46. Zadnja izmjena: 27.03.2020. 10:47.

Akcija policije

Pojačani nadzor prometa sa subote na nedjelju od 21 do 5 sati

Obavještavamo građane da će policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske sa subote na nedjelje (27./28. ožujka 2020.) od 21 do 5 sati pojačano nadzirati promet na području Međimurske županije.

Tijekom spomenutih aktivnosti posebna pozornost usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, prekršaja nepropisne i/ili neprilagođene brzine, kao i suzbijanja grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Za provedbu ovih aktivnosti angažirat će se svi raspoloživi ljudski i tehnički resursi (specijalizirana vozila tzv. „presretači“, stacionarni i mobilni uređaji za mjerenje brzine i dr. oprema namijenjena za utvrđivanje prometnih prekršaja).

Ujedno, tijekom akcije policijski službenici nadzirat će poštivanje mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka (kontrola posjedovanja propusnica) te će nadzirati kršenje izrečenih mjera samoizolacije.