Gradovi i općine 05.07.2018. 10:35. Zadnja izmjena: 05.07.2018. 10:39.

Pješaci i vozači bicikla oprez!

Policija tijekom akcije zabilježila 18 prekršaja pješaka i vozača bicikla

U srijedu, 4. srpnja od 4 do 7,20 sati sve policijske postaje Policijske uprave međimurske provele su preventivno-represivnu akciju „Pješaci i vozači bicikla oprez!“. Akcija je zbog loših vremenskih uvjeta ranije završila, a bila je planirana do 10 sati.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 18 prekršaja pješaka i vozača bicikla:

  • devet prekršaja vozača bicikla koji se odnose na nepropisnu stranu kretanja
  • tri prekršaja pješaka (prelazak van obilježenog pješačkog prijelaza)
  • tri prekršaja vozača bicikla koji se odnose na nenošenje reflektirajućeg prsluka
  • dva prekršaja vezanih uz uporabu svjetala u prometu 
  • jedan prekršaj nepropisnog uključivanja u promet

  • U prvih pet mjeseci 2018. godine pješaci su sudjelovali u deset prometnih nesreća, od čega u devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri pješaka zadobila teške tjelesne ozljede i šest pješaka lake tjelesne ozljede, te u jednoj prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom. U istom razdoblju 2017. godine pješaci su sudjelovali u 14 prometnih nesreća, od čega u jednoj prometnoj nesreći s poginulom osobom u kojoj je pješak smrtno stradao i u 13 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su šest pješaka zadobila teške tjelesne ozljede i sedam pješaka lake tjelesne ozljede.
  • U prvih pet mjeseci 2018. godine vozači bicikla sudjelovali su u 16 prometnih nesreća, od čega u jednoj prometnoj nesreći s poginulom osobom u kojoj je vozač bicikla smrtno stradao, u devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri vozača bicikla zadobila teške tjelesne ozljede i šest vozača bicikla zadobila lake tjelesne ozljede te u šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom. U istom razdoblju 2017. godine vozači bicikla sudjelovali su u 20 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su osam vozača bicikla zadobila teške tjelesne ozljede i 12 vozača bicikla lake tjelesne ozljede.