Gradovi i općine 06.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Političke igre oko izbora ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije i dalje je bez ravnatelja, a vršitelj dužnosti ravnatelja do daljnjeg ostaje dr.sc. Tomislav Novinščak, izvijestio je međimurski župan Matija Posavec.  -Na posljednji raspisani natječaj, pojasnio je Posavec, javio se samo 1 kandidat i to upravo Novinščak. 

 

 

 

–Bilo je usuglašeno da se njega i podrži. No, većina u Upravnom vijeću Zavoda odlučila je drukčije. Od 5 članova doktora Novinščaka podupro je onaj iz redova HNS-a te članica – predstavnica HSS-a, oboje su inače liječnici po struci, dok su protiv bili predstavnik SDP-a te 2 člana iz redova zaposlenika ustanove. Tako je još jedan natječaj „pao“. Smatram da je opet na djelu politikantstvo te nepoštivanje autoriteta župana, ali očito i unutar Zavoda postoje sukobi, istaknuo je Posavec. Dodao je i da se na prijašnje natječaje „ili nije javljao nitko, ili se javljala jedna ili dvije osobe, no bez potrebnih uvjeta“, dok je na novinarsko pitanje zašto je odlučio podržati Novinščaka odgovorio kako je „on već vršitelj dužnosti, a zbog toga je dao i otkaz u Županijskoj bolnici gdje je ranije radio“. 

 

 

 

–Ne znam daljnju proceduru. Doktor Novinščak ostat će vršitelj dužnosti, a vjerojatno će uslijediti raspisivanje još jednog natječaja, zaključio je. Novinščak je inače predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Čakovca. 

Izvor: 3102