Gradovi i općine 11.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Poljoprivrednička manifestacija Trampa

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja redovno sudjeluju na različitim manifestacijama po Međimurju uglavnom su gospodarstva ne samo s odličnom ponudom svojih proizvoda, već i sa svom “papirologijom” kojom se pred inspekcijama i različitim nadleštvima dokazuje “podobnost” za plasman proizvoda. Takvih OPG-a, s “papirologijom”, koja se bez straha od pregrijanih inspektora mogu pojaviti svugdje, nije baš previše, pa se svi međusobno dobro znaju. Poznati i daleko izvan Međimurja postali su prošlih godina Mirjana Biber, čiji OPG iz Podturna konkurira sa svojom proizvodnjom crnog tikvinog ulja za hrvatski naj-OPG, i Zlatko Škvorc, s čijeg OPG-a su svi ministri nekoliko prošlih i aktualne Vlade barem jednom probali rakije i likere tradicijskih receptura.

Budući da je Zlatku baš “zadišelo” Mirjanino ulje koje je nudila degustirati posjetiteljima štanda na Rokovom u Draškovcu, sjetio se odmah kako se dočepati ulja. Uzeo je svoje dvije boce, najliker i najrakiju, i Mirjani ponudio:

- Mirjana, peneze nemam, pa može onda zamjena jedan za jedan, kaj ti i ja bar nekaj dimo s proščenja stranjskoga donesemo? Ja olje, ti rakije... (MB)   

Izvor: 3098