Gradovi i općine 30.05.2017. 08:54. Zadnja izmjena: 30.05.2017. 09:06.

Kod zgrade NK Sloge

Položen vijenac i zapaljene svijeće podno Spomen-ploče poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima

Kao i svake godine, u sklopu obilježavanja Dana grada Čakovca, podno Spomen-ploče poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima s područja čakovečkog Juga, u organizaciji Gradskog kotara Jug, u ponedjeljak je položen vijenac i zapaljene svijeće. U ime Grada Čakovca svijeću je zapalio zamjenik gradonačelnika Mario Medved, a osim njega svoje poštovane žrtvi branitelja s Juga dali su i članovi Vijeća Gradskog kotara Jug, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obitelji poginulih te stanovnici ovog dijela grada.

Okupljenima su se obratio zamjenik gradonačelnika Mario Medved, koji je istaknu da je Dan Grada prilika da se prisjetimo svih onih koji su ostaviti trag u povijesti Čakovca. Među njima su i osmorica sugrađana, čija se imena nalaze na Spomen-ploči postavljenoj  na igralištu NK „Sloga“. Naša je dužnost prisjetiti ih se,  rekao je zamjenik gradonačelnika, te im odati im dužno poštovanje i pijetet.

Grad Čakovec ovu spomen ploču postavio je prije 10 godina i to na inicijativu stanovnika Juga Čakovca, a ovo je samo jedno od niza spomen obilježja vezanih uz Domovinski rat.