Gradovi i općine 18.05.2018. 13:30. Zadnja izmjena: 18.05.2018. 13:34.

Osiguran prijelaz

Polubranici u Maloj Subotici napokon u funkciji

Nakon obavljenog internog tehničkog pregleda i funkcionalnog ispitivanja te nakon dobivanja Rješenja Agencije za sigurnost željezničkog prometa, 17. svibnja u 12,40 sati uključen je u rad i regulaciju prometa uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza „Mala Subotica 1“, koji se nalazi na križanju pruge Čakovec – Mala Subotica i ceste Mala Subotica – Belica.

Željezničko-cestovni prijelaz je prema načinu funkcioniranja poluautomatski uređaj, a osiguran cestovnim svjetlosnim signalima s jakozvučnim zvonima i polubranicima. U sklopu tog željezničko-cestovnog prijelaza se nalazi i pješački prijelaz preko pruge, koji je osiguran svjetlosnim signalima s jakozvučnim zvonima i mimoilaznim zaštitnim ogradama.

Osiguranjem tog željezničko-cestovnog prijelaza značajno je podignuta razina sigurnosti i željezničkog i cestovnog prometa, no ipak skrećemo pozornost svim sudionicima cestovnog prometa, a osobito pješacima, da poštuju željezničku signalizaciju i maksimalno pažljivo prelaze preko pruge jer vlak je uvijek brži.

Izvor: Damir Špiranec, glavni inženjer za SS uređaje