Gradovi i općine 27.07.2020. 12:45. Zadnja izmjena: 27.07.2020. 12:52.

Program Zaželi u Nedelišću

Pomoć starijima pruža se i u najvećoj općini

Dvostruko koristan program Zaželi, kojim se omogućuje zapošljavanje žena i skrb o starima i nemoćnima, počinje se provoditi i u Općini Nedelišće. Pod nazivom Zapošljavanje i socijalno uključivanje nezaposlenih žena, provodit će ga sama Općina uz partnerstvo čakovečkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb Čakovec i KUU Seljačke sloga Nedelišće.

Projekt vrijedan 1,85 milijuna kuna, u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, u utorak, 21. srpnja, u Nedelišću su predstavili načelnik Darko Dania, ravnateljica čakovečkog CZSS-a Alenka Bilić i predstojnik HZZ-a PU Čakovec Nikola Hren.

- Za nas je ovo prvi ulazak u program Zaželi i iskreno vjerujemo da ovime činimo pomake u zapošljivosti žena i njihovom osnaživanju za tržište rada općenito, ali i da otvaramo prostor za ljude starije dobi koji će moći koristiti sve dobrobiti naših aktivnosti, čime im namjeravamo olakšati svakodnevicu, istaknuo je načelnik Dania.

U najvećoj međimurskoj općini s deset naselja, predviđen je i dosad najveći broj korisnika, njih 120, o kojima će se skrbiti 20 žena. Projektne aktivnosti trebale bi započeti u rujnu, najavio je D. Dania, svojevrsnim ispitivanjem potreba na tržištu radne snage i definiranjem žena koje će proći doškolovanje koje će im biti uvedeno u e-radnu knjižicu

- Općina Nedelišće je velika i vidimo dosta potencijala u ovom projektu. U našoj evidenciji ima nezaposlenih žena s područja Nedelišća kojima će ovaj projekt nesumnjivo biti dobro polazište da poboljšaju svoju svakodnevicu, posebice da prevladaju osjećaj socijalne isključenosti, a osim toga nailazimo i na odlične reakcije korisnika koji priželjkuju nastavak projekta i u budućnosti, istaknuo je N. Hren.

Alenka Bilić na kraju je potvrdila dosadašnja dobra iskustva s ovim programom u drugim jedinicama lokalne samouprave u Međimurju, te je izrazila zadovoljstvo što se i najveća međimurska općina uključila u njegovu provedbu.

Završetak projekta predviđen je za 21. prosinca iduće godine.