Gradovi i općine 24.07.2018. 14:00. Zadnja izmjena: 24.07.2018. 14:05.

Čakovec

Porcijunkulovo 2018. počinje u petak, 27. srpnja! Bit će svega!

Svake godine krajem srpnja i početkom kolovoza grad Čakovec ispuni se štandovima, ljudima, zabavnim događanjima i pozornicama povodom Porcijunkulovog, tradicionalne kulturno – turističke manifestacije u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca. Sama manifestacija veže se uz proslavu crkvenog blagdana Gospe od anđela – Porcijunkule, a kroz godine prerasla je u najveću turističku manifestaciju u Međimurju. Svečano otvorenje ovogodišnjeg Porcijunkulovog obilježit će veliki vatromet u petak, 27. srpnja u 20 sati, a manifestacija će trajati do četvrtka, 2. kolovoza.

Osim što će kafići imati pozornice za nastupe raznih izvođača, jezero Starog grada bit će mjesto održavanja besplatnih koncerata velikih zvijezda koji će počinjati u 22 sata. U subotu, 28. srpnja nastupa Nina Badrić dok će dan kasnije koncert održati Crvena jabuka. U ponedjeljak, 30. srpnja pozornicu u jezeru zauzet će Četiri tenora - Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Škugor i Marko Pecotić, Massimo će se publici u Čakovcu predstaviti u utorak, 31. srpnja, u srijedu, 1. kolovoza zapjevat će Zvonko Bogdan, a Porcijunkulovo će završiti koncertom Tonyja Cetinskog u četvrtak.

Večernjom misom u 18,30 sati u ponedjeljak, 30. srpnja započinje trodnevna priprava za blagdan Blažene Djevice Marije – Kraljice AnđelaPorcijunkule, a svečana procesija održat će se u četvrtak, 2. kolovoza u 9,30 sati.

U Čakovcu će se u sedam dana Porcijunkulovog predstaviti brojne udruge, klubovi, umjetnici i ulični svirači. Održat će se razne radionice, prezentacije starih zanata, pričaonice i predstave za mališane, oldtimer susret i još mnogo toga.