Gradovi i općine 05.04.2019. 14:20. Zadnja izmjena: 05.04.2019. 14:22.

Međimurska županija

Potpisan ugovor za rekonstrukciju spoja na granični prijelaz Goričan

U Maloj vijećnici Međimurske županije potpisan je Ugovor za rekonstrukciju spoja na granični prijelaz Goričan. Hrvatske autoceste d.o.o. ugovor ukupne vrijednosti 23.298.206,31 kuna bez PDV-a potpisale su sa Zajednicom ponuditelja koju čine COLAS Hrvatska d.d. iz Varaždina i TEGRA d.o.o. iz Čakovca.

Projekt rekonstrukcije spoja na granični prijelaz Goričan uključuje rušenje postojećeg nadvožnjaka i krakova spoja te izgradnju novog nadvožnjaka s novim krakovima koji će omogućiti pristup autocesti, kao i izlaz s autoceste u svim smjerovima. Bit će izvedena i nova LED rasvjeta, prometna oprema i signalizacija te izmještanje i zaštita postojećih instalacija. Rekonstrukcijom spoja osigurat će se daljnje funkcioniranje postojećih infrastrukturnih objekata. - Rekonstrukcijom spoja na granični prijelaz Goričan, projekta čiji je rok završetka 16 mjeseci, pored poboljšanja usluge na autocesti A4, oživjet će ugostiteljski, turistički i gospodarski sadržaji ovog dijela Međimurske županije, istaknuo je predsjednik Uprave HAC-a dr.sc. Boris Huzjan. 

- Mi kao izvođači već smo sudjelovali u izgradnji autoceste, a sada ćemo raditi i na njenoj rekonstrukciji. To su poslovi koji su nam poznati te u tehničkom, ali i vremenskom pogledu neće biti nikakvih problema, naglasio je predsjednik Uprave tvrtke Tegra Ivan Kolarić. Predsjednik Uprave tvrtke Colas Siniša Košćak pohvalio je Hrvatske autoceste koje u posljednje dvije godine provode brojne investicije na  dionici autoceste A4. - Pred nama je još jedan veliki projekt, obnova kolničke konstrukcije vrijednosti oko 150 milijuna kuna, a uz ovih gotovo 24 milijuna kuna to je zaista hvalevrijedna investicija koja puno znači za stanovnike ovoga kraja.

Načelnik općine Goričan Mario Moharić izrazito je zadovoljan jer će se realizirati projekt na kojemu se radilo više od šest godina, kada su napravljeni prvi nacrti. - Ovo nadilazi interes Goričana, ali i Županije. Riječ je o trasi od državnog interesa. Prošle je godine kroz ovaj prijelaz prošlo 5 milijuna i 560 tisuća putnika i 150 tisuća kamiona. S tendencijom rasta od 30%, dnevno kroz Goričan danas prođe više od 1000 kamiona. Omogućit će im se prolaz kroz stari granični prijelaz koji će doživjeti svoju renesansu.

Ulaganje u cestovnu infrastrukturu jedan je od ključnih preduvjeta razvoja svake sredine, istaknuo je župan Međimurske županija Matija Posavec te iskazao zadovoljstvo jer će se napokon riješiti dugogodišnji problem propadanja infrastrukture za Međimurje važnog prometnog čvora. - Ne smijemo zaboraviti da je, kada je otvoren to bio najmoderniji granični prijelaz i uvjeren sam da će mu  upravo zahvaljujući ovom projektu biti vraćen stari sjaj na korist svih nas, ali i brojnih putnika koji ovuda prolaze poglavito tijekom turističke sezone., kazao je župan Posavec te dodao kako radovi neće ometati promet, što je važno s obzirom na činjenicu da se bliži turistička sezona.