Gradovi i općine 14.07.2017. 06:13. Zadnja izmjena: 14.07.2017. 06:14.

53. Porcijunkulovo

Potvrđene glazbene zvijezde ovogodišnjeg Porcijunkulova: Bešlić, Prljavo kazalište i Škoro

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač predstavio je program za 53. Porcijunkulovo, najveću manifestaciju Međimurja i okolice na kojoj se ove godine očekuje rekordan broj posjetitelja. O interesu posjetitelja dovoljno govori i činjenica da je web stranicu manifestacije i društvene mreže posjetilo više od 400 000 ljudi. Posjetitelji će moći uživati u brojnim novitetima. Osim što će kafići imati pozornice za nastupe raznih izvođača, Perivoj Zrinskih bit će mjesto održavanja besplatnih koncerata velikih zvijezda poput Prljavog kazališta, Klape Šufit, Miroslava Škore i Halida Bešlića, a Trg Republike predodređen je za štandove s bogatom enogastronomskom ponudom te izborom tradicionalnih proizvoda. Duh Porcijunkulova obuzeo je cijeli grad i proširio se na još veći broj ulica, kao i šareni kišobrani koji su postali zaštitni znak čakovečkih ulica. Nedjeljno poslijepodne iskoristiti ćemo za druženje s posjetiteljima manifestacije uz besplatan roštilj i predstavljanje novog proizvodnog asortimana Carlsberga – Panonska, a neće nedostajati ni međimurske gibanice.

Vjerski program proštenja predstavio je gvardijan čakovečkog samostana fra Željko Železnjak. Prije samog blagdana Gospe od Anđela (Porcijunkula) priprema se trodnevnica, s mladom misom Ivana Crnkovića i predavanjima mr. sc. Daniela Patafte te krunicom, ispovijedima i misom za bolesnike. Nakon procesije od Trga Republike do samostanskog dvorišta, misno slavlje predvodit će ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore.

„Očekuje nas šest dana dobre zabave i dobrog programa. Koncept je ove godine malo drugačiji, bit će više prostora, osim centra predvidjeli smo i druge gradske površine. Dodatne promjene znače i dodatno veselje – doživimo Porcijunkulovo!“ – izjavila je Boška Ban Vlahek. „Trošak koncerata iznosi oko 350 000 kuna koji će biti u potpunosti pokriveni sponzorskim sredstvima i iznajmljivanjem prostora za izlagače, tako da se neće uzimati iz gradskog proračuna. Zahvaljujem svima koji su omogućili još jedno Porcijunkulovo i svima koji će ga medijski popratiti i uveličati svojim dolaskom.“ – izjavio je Stjepan Kovač.

Porcijunkulovo traje od 28. srpnja do 2. kolovoza, a što vas sve očekuje možete provjeriti OVDJE, na društvenim mrežama te aplikacijama za Android i iOS uređaje.