Gradovi i općine 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Praznici u bazenu

Umjesto (pre)skupog klizališta, a za takvo što ove zime nema ni vremenskih uvjeta, gradski čelnici Čakovca ove su sezone učenicima osnovnih škola odlučili ponuditi druge, jeftinije, no ipak atraktivne i korisne sadržaje. Tako su tijekom zimskih školskih praznika održani besplatan program plivanja na Gradskim bazenima Marija Ružić, zatim informatičke radionice i škola plesa. Po završetku svega, gradonačelnik Stjepan Kovač na konferenciji za novinare održanoj u petak, 10. siječnja sumirao je rezultate. Kaže kako je na bazenima svakodnevno boravilo po 250 djece, ne samo iz čakovečkih, već iz niza škola u prigradskim naseljima.
- Program je proveden u suradnji s Čakovečkim plivačkim klubom, ali i profesorima tjelesne i zdravstvene kulture, i to onima nezaposlenima koji su svojim angažmanom ostvarili i neki prihod. Djeca su na bazenima vrijeme provela korisno, umjesto da doma sjede za računalom ili pred televizorom. Zato smatram da je škola plivanja bila višestruko korisna. Tvrtka Ekom ulaznice je Gradu prodala po nabavnoj cijeni, pa sve zajedno nije mnogo stajalo, dok bi, primjerice, klizalište koštalo oko 300.000 kuna. Slične programe već osmišljavamo i za ljeto, napomenuo je Kovač.
Profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Gordana Nomo-Nemi rekla je da su djeca na bazenima boravila četiri sata dnevno, pri čemu su dva sata učili tehnike plivanja, dok je preostalo vrijeme bilo rezervirano za slobodno kupanje.
Velik interes vladao je i za informatičke radionice koje su održane pod vodstvom nastavnika informatike, kao i za plesnu školu koju je provodio Plesni studio Teuta.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3065