Gradovi i općine 15.12.2016. 11:15. Zadnja izmjena: 15.12.2016. 13:58.

Ured Predsjednice

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Međimurju

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović od danas svoj ured ima u zgradi Međimurske županije. Predsjednicu su u Čakovcu u prijepodnevnim satima dočekali međimurski župan Matija Posavec sa suradnicima, predsjednik Skupštine Mladen Novak, predstavnici Ureda državne uprave, Grada Čakovca...

Uz intoniranje himne i pozdravne govore župana Posavca i zamjenika gradonačelnika Čakovca Marija Medveda, predsjedničku zastavu ispred zgrade Županijske skupštine podigao je učenik Leon Vlašić. Predsjednicu u tri dana, koliko će boraviti u Međimurju, čeka niz sastanak i prijema, a prvi među njima, nakon što preselila u županov ured, bio je radni sastanak s čelnicima Grada i Županije te prijem za braniteljske udruge i predstavnike Vijeća romske nacionalne manjine.

U ranim poslijepodnevnim satima predsjednica će obići Franjevački samostan i sastati se sa svećeninicima s područja Međimurske županije, a za 16:15 sati predviđena je šetnja Starim gradom i odavanje počasti kod Spomen-zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Nakon toga sudjelovat će na završnoj svečanosti povodom Godine Nikole Šubića Zrinskog u Katoličkom domu.