Gradovi i općine 24.09.2016. 08:30.

Druženje aktivnih mještana

Predsjednica VMO-a Črečana želi asfaltirano igralište kod doma i stare sorte voćki

U organizaciji Vijeća mjesnog odbora održano je druženje aktivnih mještana Črečana, uglavnom članova mjesnih udruga. Nešto se ispeklo, nešto se naravno i popilo i svi su na kraju kući išli dobre volje.
 

Organizirali smo ovo druženje u znak zahvale svima koji pružaju podršku i sudjeluju u radnim akcijama i ostalim zbivanjima u Črečanu. Svaka udruga daje svoj doprinos, a u organizaciji VMO-a možemo istaknuti akcije Više cvijeća, manje smeća, Zelenu agendu, uređenje naselja uz organizaciju vuzmenke, Dane Josipa Vrhovskog, darove za djecu uz priredbu za sv. Nikolu te koordiniranje za vrijeme poplava - kazala nam je Anđelka Horvat, predsjednica VMO-a. Kaže da je lijepo što ljudi pronađu vrijeme za pomoć u današnje doba kad mnogi ne stignu riješiti niti sve svoje obveze.
 

Svijest je na razini
Svijest mještana Črečana je upravo onakva kakvu bi trebali imati svi državljani. Jer iako plaćamo poreze i sve što treba ne smatramo da je to jedino što možemo učiniti za boljitak života u našem mjestu. Mnogi u uređenje Črečana ulažu dobrovoljni rad, a ponekad i vlastita sredstva - kaže Anđelka Horvat. 
Potom nam je iznijela svoju viziju daljnjeg uređenja naselja. Prije svega, a s time se slažu i drugi mještani s kojima smo razgovarali, treba im asfaltirano igralište iza doma kulture. 
 

Žele i sjenicu
Črečan nema nogometno igralište, poznato je da su svi u odbojci. No za djecu i mlade potrebno je asfaltirano igralište za košarku i mali nogomet u centru naselja.
Htjela bih da uz to igralište zasadimo stare sorte voćki, za klince, a ne nekakvo ukrasno bilje. Još da uz kapelicu koja je pored postavimo klupice pa da bake mogu sjediti i gledati djecu kako se igraju... A dobro bi došla i sjenica kod igrališta - zaključuje Anđelka Horvat.